Dragi obožavaoci popularne horor serije The Terror, molimo vas da rezervišete vaš termin sutra za AMC kanal od 22:00, jer počinje druga sezona pod nazivom Teror: Ozloglašeni. U novoj sezoni nas očekuje deset epizoda koje će nam otkriti tajne modernog horor žanra.

Teror: Ozloglašeni se fokusira na Amerikance japanskog porekla koji su bili zatvoreni u kolektivnim centrima nakon bombardovanja Pearl Harbora i opsedani od strane natprirodnih sila. Radnja je smeštena u period Drugog svetskog rata, a u njenom centru nalaze se bizarne smrti ovih ljudi. Jedna od zvezda ove serije, George Takei (koji je kao dete bio smešten u jedan od centara) kaže da je ovo iskustvo Amerikanaca japanskog porekla duboko protkano kroz staru japansku književnu formu Kaidan, koja je u suštini priča o duhovima.  Zatvorenici su bili u stanjima visokog stresa i psihoze i pripovedali su o duhovima (yureis) i utvarama (obake) koji su zaposedali ljude.

Povezana vest:  Salon za neveste sa oblinama od 28. marta na kanalu TLC

Drugu sezonu potpisuju Alexander Woo („True Blood“) i Max Borenstein („Kong: Skull Island“, „Godzilla“).

Glavne uloge tumače Derek Mio kao Chester Nakayama; Kiki Sukezane (Lost in Space) kao Yuko, misteriozna žena iz Chesterove prošlosti; Cristina Rodlo (Miss Bala) kao Luz, Chester-ova tajna devojka; Shingo Usami (Unbroken) kao Henry Nakayama, Chester-ov otac; Naoko Mori (Everest) kao Asako Nakayama, Chesterova majka; Miki Ishikawa (9-1-1) kao Amy, porodični prijatelj Nakayaminih; i poznati glumac, producent, autor i aktivista George Takei (Star Trek) kao Yamato-san, starešina zajednice i bivši ribarski kapetan.

Povezana vest:  Don Džonson obeštećen za seriju Neš Bridžiz

TEROR: OZLOGLAŠENI – 15. avgusta od 22h na AMC!