Predstojeći vikend u Barutani ljubiteljima klupskog zvuka donosi raznovrsan muzički program, od tech house-a, do drum’n’bass-a. Petak 16. avgust rezervisan je za peto izdanje Blender All Stars žurke, u okviru koje će nastupiti tech house di-džej i producentski dvojac Wise D & KobeRoxa – mladi i perspektivni predstavnik nove generacije domaće elektronske scene, kao i Jovan Vučetić.

Britanski producent i di-džej Commix, nastupiće u subotu 17. avgusta u Barutani, u pratnji MC-ja DRS-a, u okviru serijala žurki Roll the Drums. Ovom ekskluzivnom nastupu pridružiće se domaća podrška – Rahmanee i Wikluh Sky, kao i domaćini događaja – Džonidža i Don Dada.

Commix je 170bpm kreativni dom za Džordža Levingsa, i sinonim za ono najbolje u budućnosti drumm’n’bass-a. Počevši kao trojac, Commix su izdavali muziku za vodeće drumm’n’bass lejblove, od ranih 2000-tih, kada su se istakli na sceni. Njihov debi album „Call To Mind“ je prvi solo album za legendarnu kuću Metalheadz, a vodeći singl „Be True“ je odavno zauzeo poziciju u istoriji ovog žanra, kao jedna od najvećih himni te muzike, dok je sam album bio neverovatno prihvaćen od strane cele scene i smatra se za jedan od najboljih izdanja svih vremena.

Povezana vest:  Najprodavaniji singlovi i albumi u Velikoj Britaniji

Nakon što je eksperimentisao sa house i techno pravcima, pod alijasom Endian, i objavio izdanja za veoma cenjene izdavačke kuće NonPLus+ i Electric Minds, Džordž se vratio kao Commix sa novim pogledom na sam proces kreiranja muzike – manje semplova a više hardvera sa fokusom na dizajn zvuka. Objavio je dosta nove muzike za Metalheadz i druge vodeće lejblove, a radi i na drugom albumu.

Povezana vest:  Britni Spirs u X Factoru

Kao di-džej fokusira se na duboke, eksperimentalne i muzikalne zvuke. Koristeći se bogatim iskustvom kako iz drumm’n’bass-a, tako i iz 4×4 žanrova, Commix spaja ove stilove u jedan opčinjavajući miks, prkoseći žanrovskim podelama i kategorizacijama, što ga drži na vrhu liste najcenjenijih drumm’n’bass di-džejeva.

Kao solo umetnik, DRS već ima dva albuma, EP-jeve i veliki broj saradnji iza sebe. Njegova muzika oslikava njegov pogled na život, budući da je kreativac koji se bavi raznim disciplinama: muzikom, filmom i slikarstvom. DRS-ov umetnički uspeh između ostalog, istaknut je mnogobrojnim nagradama u drumm’n’bass žanru, kao što su najbolji MC, najbolji vokalista, kao i učešće na „Still Standing“ remix izdanju koje je proglašeno za najbolji remiks. Često je prvi izbor za hosta nekih od najboljih izvođača, od Calibre-a do Toddla T-ja.

Povezana vest:  Bir fest raspisao konkurs za nove bendove

Za petak je ulaz besplatan do ponoći, dok je nakon toga cena karte 500 dinara. Ulaznice za subotu su dostupne na putem Cooltix onlajn prodajne mreže, kao i na svim Ticket Vision i Gigs Tix prodajnim mestima, po ceni od 790 dinara.