netflix logo

Servis Netfliks vodi u trci za Zlatni globus

Američki onlajn video servis Netfliks (Netflix) vodi u trci za Zlatni globus pošto je osvojio devet nominacija, isti broj kao i televizijske mreže Ej-bi-Si (ABC), Si-Bi-Es (CBS), Foks (Fox) i En-Bi-Si (NBC) zajedno.
Netfliks je nominovan za distribuciju šest televizijskih serija „Narcos“, „Orange Is the New Black“, „Grace and Frankie“, „Bloodline“, „House of Cards“ i „Master of None“, kao i za svoj originalni film, „Beast of No Nation“.
Distributer Amazon dobio je pet nominacija, što je dve više u odnosu na prošlu godinu, dok je video servis Hulu prvi put nominovan za nagradu Zlatni globus.
AP navodi da je ovogodišnja „digitalna invazija“ pogodila čak i mrežu Ejč-Bi-O (HBO), koja je sada osvojila sedam nominacija, što je osam manje u odnosu na 2014. godinu.
Po tri tri nominacije, što je ove godine najviše za bilo koju televizijsku seriju, imaju triler „Mr. Robot“, drama „American Crime“, „Fargo“, „Outlander“, miniserija „Wolf Hall“, kao i komedija „Transparent“.
Foks je nominovan za četiri nagrade zahvaljujući seriji „Empire“, glumcu Robu Lou za njegovu ulogu u sitkomu „The Grinder“ i Džejmi Li Kurtis za novu horor-komediju „Scream Queens“.
Nagrade za 73. izdanje Zlatnog globusa biće uručene na ceremoniji 10. januara na kojoj će domaćin biti Riki Žervejs, kome će to biti treći put u toj ulozi.
Nominacije odredjuje holivudsko Udruženje stranih novinara, grupa specijalizovanih urednika i novinara iz 55 zemalja.

Povezana vest:  MTV REPORTERI: REPRIZA DRUGOG SERIJALA NA MTV KANALU I MTVREPORTERI.COM