internacionalno lane  puno postolje arosvic maksimovic maric

Na „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ 21 olimpijac

Beograd će u subotu i nedelju biti centar svetskog streljaštva! Na 40. „Interanacionalnom prvenstvu Beograda“, najjačem streljačkom takmičnju u regionu, učestvovaće 280 strelaca iz 18 zemalja. Po broju nacija, ovo takmičenje je rekordno. U dva dana strelci će izaći na vatrenu liniju 540 puta! Iz Srbije prijavljeno je 107 strelaca.
– Prvi put učestvovaće strelci iz Andore, Japana i Letonije – kaže Nikola Marić direktor takmičenja.- Konurenija je izvanredna jer je, uz naših devetoro strelaca koji su osvojili za Srbiju olimpijske vize – puškom Ivana Anđušić Maksimović, Andrea Arsović, Stevan Pletikosić, Milenko Sebić i Milutin Stefanović i pištoljem Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Bobana Veličković i Jasna Šekarić, još 12 strelaca iz inostranstva svojim zemljama donelo kvote za Rio. Strelište je postavljeno u impresivnoj dvorani „Bel ekspo centra“ pored hotela „Holidej in“ na Novom Beogradu koji je i zvanični hotel „Internacionalnog prvenstva Beograda“.
Organizator je Streljački savez Beograda sa Sekretarijatom za sport i omladinu Beograda. Renomirana fabrika oružja „Valter“ je donirala vazdušnu pušku LG400 i vazdušni pištolj LP 400 za koje će se strelci boriti drugog dana takmičenja na „Velikoj nagradi Beograda“.
– „Valter“ puška i pištolj pripašće strelcima koji postignu kvalifikacione rezultate najbliže svetskim rekordima u osnovnom delu vazdušnom puškom i pištoljem. Najboljih osam strelaca iz kvalifikacija, u finalima „Velike nagrade Beograda“ će se boriti i za novčane nagrade. Ako se uzme u obzir i da je ovo prvo kriterijumsko takmičenje za sastave reprezentacija za EŠ u Đeru dogodine i da će ga pratiti sportski direkotr SSS Srećko Pejović, tada svi naši strelci imaju pregršt motiva da postignu vrhunske rezultate – naglasio je Marić.
Zvanični trening je u petak od 15 do19 časova. U subotu je „Trofej Beograda“ u juniorskim i seniorskim kategorijama. Nedelja je rezervisana za „Veliku nagradu Beograda“ gde se kao trofeji daruju statue Pobednika. Oba dana finala su od 16,30, 17,30, 18,30 i 19,30 časova.
Prošle godine u dva dana u srpki strelci su osvojili16 trofeja: četiri zlatna, sedam srebrnih i pet bronzanih. Prvog dana na „Trofeju Beograda“ srpskim strelcima je pripalo osam odličja: zlatno, četiri srebrna i tri bronzana. Zorana Arunović je pobedila pištoljem za seniorke, srebrne medalje pripale su seniorima Milenku Sebiću (puška) i Dimitriju Grgiću (pištolj) i juniorima Stevanu Jovanoviću (puška) i Sanji Vukašinović (puška), a bronzane trofeje osvojili su Lazar Kovačević (juniori puška) i dve Milica Babić (seniorke i juniorke – puška).
Drugog dana na „Velikoj nagradi Beograda“ srpski strelci osvojili su osam „Pobednika“. Zlatni su pripali Ivani Maksimović i Milutinu Stefanoviću (puška) i Dimitriju Grgiću (pištolj), srebrni Damiru Mikecu i Zorani Arunović (pištolj) kao i Andrei Arsović (puška), dok su bronzani osvojili Milenko Sebić (puška) i Ivana Marić (puška).

Povezana vest:  Devetoro sigurnih za Dansku

 PHOTO: Info centar SS Srbije