Sherlock Special

U Srbiju stiže najiščekivanija premijera godine – Šerlok specijal!

Nova godina je sve bliže, a s njom i dugo iščekivani Šerlok specijal koji će se, osim u Velikoj Britaniji i Americi, prikazivati i na Pickboxu u Srbiji. Najpoznatiji detektiv kojeg otelotvoruje Benedikt Kamberbač zameniće ulice moderne britanske metropole maglovitim, uskim uličicama viktorijanskog Londona i upoznati nas sa slučajem surove neveste.
Ova 90-minutna premijera gotičke horor priče stiže ekskluzivno na Pickbox 1.1. u 22 sata.

Globalna popularnost Šerloka raste

Šerlok je popularan već preko 100 godina, videli smo ga u stotinama različitih uloga, ali kada se pre pet godina osavremenio i preselio u London 21. veka, napokon smo videli sva lica ovog poznatog detektiva. Ideja da se moderni Šerlok vrati u viktorijanski London potekla je od autora serije Stivena Mofata i Marka Gatisa i, iako su glumci u početku bili skeptični, kasnije su se oduševili tom idejom.
Mislio sam da je to ludost. Mislio sam da su napokon prolupali, prešli granicu ukusa i sve druge klišee televizijskih programa zaluđenih samim sobom. Onda su proširili ideju, pošteno mi je objasnili i mislim da je fantastična. Apsolutno sjajna, rekao je Benedikt Kamberbač.
Šerlok je svoje fanove našao od Berlina do Pekinga, a trenutno ga u Kini prati preko 90 miliona gledalaca.
Teško je znati zašto lik poput Šerloka Holmsa postane voljen tokom više od stotinu godina i zašto je bez sumnje najveći hit u beletristici. Zašto? Pa, prvi i blesavi odgovor, ali bojim se da je najvažniji, jeste da je zaista, zaista dobar, dodao je Stiven Mofat o popularnosti Šerloka.

Povezana vest:  Dokumentarni dugometražni film „Žrtveni lavovi – Odgajani za metak" na Animal Planet kanalu

Ko je surova nevesta?
2016. će zasigurno biti dobra godina, a u Šerlok specijalu gledaoci mogu da vide kako se Šerlok proveo 1895. godine i da li je ta godina bila ispunjena zločinima kakve je priželjkivao. Viktorijanska Engleska je svet parnih vozova, kočija, gospode u frakovima, dama koje nose duge suknje i šešire, a čeka nas i mnogo drugih uzbuđenja.
Iako su Šerlok i Votson stručnjaci za rešavanje zamršenih slučajeva, ovog puta će imati neprijatelja malo drugačijeg kalibra. Morbidna nevesta je žena izvesnog Tomasa Rikoletija i tek što je počinila samoubistvo, obukla je venčanicu i kao duh plaši stanovnike Londona.
Na Pickboxu gledaoci već sada mogu da odgledaju sve dosad snimljene sezone Šerloka, a u januaru ih, osim Šerlok specijala, očekuju i ekskluzivne premijere serija Limitless (Bezgranično) i Billions (Milijarde).

Povezana vest:  Nova emisija „Policija divljih predela" na Animal Planet kanalu

Šerlok Specijal bit će dostupan 8.1. u Pickbox Video klubu na mts TV-u.

PHOTO: Hartswood Films 2015. Sherlock is produced by Hartswood Films Ltd and distributed by BBC Worldwide Ltd.