joy

Džoj – neverovatna priča o ženskoj snazi stiže u domaće bioskope 7. januara

Inspirisan istinitom pričom, film „Džoj“, donosi prikaz emotivnog, životnog putovanja Džoj Mangano (Dženifer Lorens), začetnici jedinstvenog matrijarhata i osnivačici revolucionarnih krpa za brisanje poda „Miracle Mops“.
Izdaja, prevara, gubitak nevinosti i ožiljci od ljubavi, podižu tenziju u izuzetno emotivnoj i ljudskoj komediji o upravljanju porodicom i poslom koji ne trpi greške. Vođena vlastitom genijalnošću i željom za ostvarenjem životnoga sna, Džoj uspeva u svojoj nameri da postane žena koja transformiše vlastiti život, ali i život svoje porodice.
Glumica Izabela Roselini, koja glumi bogatu udovicu u filmu „Džoj“ izjavila je: „Svaki put kada gledamo film o ženi koja želi karijeru, uvek je upletena ili ljubav ili čovek, njen princ na belom konju, koji joj ostvaruje ciljeve. To u ovom filmu nije slučaj, ovde je prikazana žena koja je fokusirana na karijeru, žena na čelu porodice i poslovne imperije koja se suočava sa izazovima surovog američkog tržišta.“ Roselini još dodaje da ovu priču vidi kao borbeni poklič za zaposlene majke: „Najveći problem za žene je uvek bio kako pomiriti majčinstvo sa karijerom“.

Povezana vest:  Kris Rok producent rimejka francuskog filma

Ovo je već treća saradnja Rasela sa Dženifer Lorens, ali prvi film u kojem je glavni protagonista žena. Za ulogu u filmu „I u dobru i u zlu“ (2011) Dženifer je osvojila Oskara za najbolju žensku ulogu, a saradnja se nastavila i u filmu „ Američka prevara“ (2013), kada je nominovana za Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.
U ovom filmu je okružena sa nekoliko članova ekipe sa kojima Rasel rado sarađuje – Robertom de Nirom, Bredlijem Kuperom, Edgarom Ramirezom, Izabelom Roselini, Dijanom Led i Virdžinijom Medsen. Scenario je baziran na knjizi pod nazivom „Miracle Mops“. Kao i u prethodnim filmovima, Dejvid O. Rasel se bavi temom porodice, lojalnosti i ljubavi.

Povezana vest:  Akciona horor komedija snimana u Srbiji na 46. FEST-u

Film „Džoj“ je dobio dve nominacije za Zlatni Globus, uključujući nominacije za najbolji film i najbolju glavnu žensku ulogu. Kritičari ga opisuju kao priču o pravim ljudima sa kojima možete da se poistovetite i koju obavezno treba da pogledate u bioskopima od 7. januara.