Accessibility Award

Samsung osvojio CES Best Innovation nagradu za pristupačnost na pametnim televizorima

Samsung je osvojio nagradu za najbolju inovaciju CES 2016 u kategoriji „Dostupna tehnologija“ za Smart pametne televizore, koja će biti uručena na sajmu CES u Las Vegasu, koji počinje 5. januara. CES „Innovation Awards“ koje se dodeljuju svake godine odaju priznanja za izvanredan dizajn i projektovanje tehnologije u domenu potrošačke elektronike, a nagrađeni proizvodi će biti izloženi u sklopu „Innovation Awards“ izložbe tokom trajanja sajma.
„Projektovanje televizora koji nudi najbolji mogući kvalitet slike i koji je dostupan svim našim klijentima cilj je kome stremimo sa svim našim SUHD i Smart TV modelima“, izjavio je Džon Riju, potpredsednik Divizije ekrana pri Samsung Electronics-u. „Ponosni smo što je naš Smart TV prepoznat na dodeli CES nagrada kao uređaj koji nudi najbolju dostupnost u svojoj klasi. Nastavićemo da uvodimo nove načine koji će svim klijentima omogućiti da iskuse najveće moguće uživanje u televizijskim sadržajima.“
Samsung televizori poseduju funkciju glasovnog upravljanja koja olakšava korišćenje niza funkcija, uključujući podešavanje uređaja, pregled stranica na internetu i drugih podešavanja koja su, uobičajeno, samo prikazana na ekranu. Izgovaranjem naredbi, korisnici jednostavno mogu upravljati TV prijemnikom i snimiti omiljene emisije, upravljati Smart TV aplikacijama kao i zatražiti informacije kao što su vreme emitovanja programa i druge.

Povezana vest:  Oculus Rift ili Virtuelna stvarnost kao novi medij

Funkcija Amplify na Samsung Smart televizorima može povećati jačinu zvuka visokih frekvencija i tako dodatno poboljšati kvalitet zvuka. Funkcija Clear Voice omogućava da se podešavanjem frekvencije glasova dijalozi bolje čuju. Novi televizori opremljeni su i novim grafičkim funkcijama koje omogućavaju lakše čitanje sadržaja na ekranu, zahvaljujući pojačanom kontrastu.

Samsung neprestano razvija tehnologiju televizora sa naprednim i intuitivnim funkcionalnostima i funkcijama pristupačnosti, čime omogućava poboljšano iskustvo gledanja TV programa svim korisnicima. Glasovno upravljanje, Amplify i Clear Voice su funkcionalnosti dizajnirane tako da svima budu jednostavne i lake za korišćenje.

Povezana vest:  Zaštita onih koji štite čovečanstvo: najbolji sajberbezbednosni stručnjaci volontiraju kako bi zaštitili heroje evropskog zdravstvenog sistema