Discovery Science, jedina globalna mreža isključivo posvećena naučnim dostignućima, sa ponosom najavljuje podršku Svetskom danu nauke, godišnjoj inicijativi UNESCO-a koja se obeležava 10. novembra, s ciljem podizanja svesti o značaju nauke.

Ove godine, Discovery Science predstavlja inspirativnu kampanju: IMAGINE THE FUTURE, koncept koji ohrabruje publiku da razmišlja o svetu nauke i tehnologije u budućnosti i na koji način će obe industrije igrati centralnu ulogu u razvoju čovečanstva.

Kako bismo proslavili Svetski dan nauke i ovu futurističku temu, na Your Discovery Science Facebook stranici i sajtu možete pogledati ekskluzivni 360/VR snimak skoka padobranom. Gledaoci će biti u prilici da pogledaju uzbudljiv skok dva padobranca koji će pokušati da slete na ogroman Discovery Science logo. Specijalni snimci “iza kulisa” takođe će biti dostupni na sajtu, a 2D verzija će biti emitovana na linearnom kanalu.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Na iznenađenje svih, a i nje same, za gazdaricu je proglašena Eva

Discovery Science priprema kratak dokumentarni film o kampanji IMAGINE THE FUTURE koji će biti emitovan na YouTube kanalu. Discovery Science će u saradnji sa britanskim pronalazačem Kolinom Furzom (Colin Furze), Džejmsom Kirkamom (James Kirkham) šefom strateških aktivnosti YouTube kanala Copa90, i gejmerom Markom Turpinom (Mark Turpin) iz Yogscast-a pokušati da prikaže na koji način će tehnologija i inovacije uticati na posao ovih pojedinaca u budućnosti. Gledaoci će moći da dele svoje stavove u vezi sa ovim postom koristeći haštagove #ImagineTheFuture i #WorldScienceDay.

Povezana vest:  Trke dronova od novembra na Eurosportu

Mark Turpin, direktor i producent sadržaja u kompaniji Yogscast je izjavio: “Mislim da gejming ima svetlu budućnost posebno kako se tehnologija razvija. Najbolja stvar u vezi sa virtuelnom realnošću (VR) je to što ona prikazuje gejming mnogo bolje nego TV ekran, tako da na drugačiji način možete da doživite igricu.”

Specijalni program

U nedelji pred Svetski dan nauke (četvrtak, 3. novembar – sreda, 9. novembar) bićete u prilici da pogledate posebne emisije koje će se odnositi na teme kao što su: civilizacija, transport, svemir, roboti, ekstremni vremenski uslovi, medicina i okruženje.

Povezana vest:  VIKEND POSVEĆEN DANU ZALJUBLJENIH NA MTV KANALU

Na Svetski dan nauke, u četvrtak 10. novembra, ne propustite premijeru serije Jupiter Close Encounter:

Može li Jupiter da otkrije tajne koje stoje iz stvaranja Zemlje? Kako je ekipa projektovala svemirski brod koji može da izdrži opasnu kombinaciju zračenja i gasovitih turbulencija. Nakon petogodišnjeg putovanja odgovor je konačno stigao. Serija Jupiter: Close Encounter donosi sveobuhvatan, jednočasovni pogled na neverovatno i ekstremno putovanje svemirskog broda Juno na putu ka najvećoj planeti Sunčevog sistema.