Spajanje želja kupaca sa novim pristupom dizajnu kabina doveli su do kreiranja inovativnog koncepta kabine za ACJ320neo[1], porodicu korporativnih Erbas aviona.

Pod imenom Melodi, novi dizajn odlikuju talasaste linije inspirisane prirodom, kao što su brdoviti predeli, krivudave reke i pustinjske dine. Ove talasaste linije dizajna prezentovane su na glavnom putu kroz kabinu, kao i u njenim zidovima unutar.

Novi koncept dizajna  takođe omogućava atraktivniji ambijent, koji je tiši i prilagođen boljem ozvučenju koje kreira osećaj „kućnog bioskopa“.

Povezana vest:  Ples u ritmu srca na Sava Promenadi

„Osnovna karakteristika Erbas korporativnog mlaznjaka je mogućnost poboljšanog iskustva putovanja uz veću slobodu kretanja i druženja u velikom prostoru što pruža osećaj komfora. Sve su to elementi  koje nova kabina Melodi nudi u odnosu na tradicionalne korporativne avione,“ izjavio je operativni direktor kompanije Erbas Džon Lihi (John Leahy).

Iako svaka kabina ima svoj stil, postoje opšti principi koje važe za sve, što uključuje svrhu korišćenja korporativnog aviona, kao i način života, ukuse i želje njegovih kupaca.

Povezana vest:  Poznate ličnosti bodrile trkače na BELGRADE 10K trci

Glavni dizajner Erbas korporativnih aviona, Silvan Mariat (Sylvain Mariat), iskoristio je dugogodišnje iskustvo i znanje koje je proveo u razgovoru sa mušterijama – u hotelima, kućama i kancelarijama – sa ciljem da identifikuje zajedničke vrednosti, kao što je opuštanje u prirodi, te udobna okruženja koja umiriju.

Ove vrednosti je spojio sa naprednim tehnologijama, i tako dizajnirao Melodi kabinu za novi avion – što ACJ320neo, čije će isporuke početi krajem 2018. godine.

Povezana vest:  BEOGRAD DOBIJA TRI IDEA ORGANIC PRODAVNICE

Karakteristike dizajna koje se zasnivaju na novim tehnologijama su smanjena težina zbog ugljenika koji se nalazi u stolovima i kabinama, kao jednostavnije korišćenja besplatnog interneta  – ovo omogućava isporuku lakših kabina, pa se samim tim povećava i domet aviona.

Erbas je već isporučio ACJ319 sa ovim karakteristikama, sa dodatkom  Šarklets (Sharklets), koji regularno leti od Azije do američke zapadne obale.

[1] Nova tehnologija za zaštitu životne sredine, prethodno uveden novi motor