AMC Networks International – Centralna Europa (AMCNI CE), internacionalna televizijska mreža koja emituje 15 TV kanala u 24 evropske zemlje, otvorila je nakon Budimpešte, Praga, Kelna i Sarajeva predstavništvo u Beogradu.

AMCNI CE je u Srbiji i susedskim zemljama (Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Albaniji), prisutan sa kanalima AMC, Minimax, JimJam i Sundance TV. Osim toga, emituje i londonske kanale CBS Reality, CBS Drama, Outdoor i Extreme Sports.

„Jadranski region ima veliki potencijal, a Beograd, zahvaljujući svojoj dinamičnosti i brzom razvoju predstavlja dobar regionalni centar” – naveo je Levente B. Malnay, potpredsednik AMC Internacionalne mreže za Centralnu i Severnu Evropu.

AMC, vodeći kanal ove kompanije, potpisuje neke od najnagrađivanijih hit serija, kao što su Mad Men, Breaking Bad i The Walking Dead. Pionirski, popularni i premijum sadržaji ovog TV kanala do sada su nominovani za 263 Emmy nagrade i dobitnici su 9 Golden Globe nagrada. Serije koje se trenutno emituju u Srbiji su Into the Badlands, Fear The Walking Dead i Humans.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Limenova tim pobedio na glumačkom takmičenju

Ovo je za AMC veliki korak unapred u pogledu širenja programskog sadžaja, od kako je kanal počeo da se emituje izvan Severne Amerike krajem 2014. godine. AMC se sada prikazuje u više od 125 zemalja i teritorija širom Evrope, Latinske Amerike, Azije, Afrike i Bliskog Istoka.

Dečiji kanal Minimax počeo je da se emituje u Srbiji 2011. godine, od tada beleži sve veću popularnost. Ovaj kanal emituje sadržaje prilagođene deci uzrasta od 5 do 10 godina, u potpunosti je sinhronizovan i poznat po velikom broju poznatih dečijih emisija, kao što su Barbie, Mia and Me, Fireman Sam i The Little Prince.

Povezana vest:  Telekom predstavio nove TV serije - „Baš Čelik“, „Bunar“

JimJam je kanal namenjen mališanima uzrasta do 7 godina i njihovim roditeljima, a prepoznatljiv je po svojim popularnim likovima predškolskog uzrasta, među kojima su Tomas i prijatelji (Thomas & Friends); Bob graditelj (Bob the Builder); Pingvin (Pingu); i Teletabisi (Teletubbies).

Sundance Channel nudi svojim gledaocima raznovrstan, ekskluzivan serisjki i filmski sadržaj, a napravljen je prema viziji osnivača Roberta Redforda.

Povezana vest:  Badi Valastro družio se sa fanovima u UŠĆE Shopping Centeru

Na čelu AMC predstavništa u Beogradu biće George Balint, direktor AMC Adria, a pored njega kancelariju će voditi Nenad Nedeljković, direktor prodaje i Ksenija Đorđević, direktorka marketinga. Kancelarija se nalazi u poslovnom prostoru Ušće, u bulevaru Mihaila Pupina.