Eurosport nastavlja da učvršćuje svoju poziciju kanala na kojem milioni ljubitelja svih biciklističkih disciplina širom Evrope mogu da prate najvažnije događaje u 2021.godini.Od Evropske radiodifuzne unije (EBU), Eurosport je obezbedio niz prava na najvažnija dešavanja Svetske biciklističke unije (UCI).

Ugovor obuhvata između ostalih: UCI Svetski šampionat u drumskom biciklizmu, UCI Svetski šampionat u biciklizmu na pisti, UCI Svetski šampionat u brdskom biciklizmu, BMX svetski šampionat, Svetski šampionat u ciklo-krosu i Urban Cycling World Championship, kao i završnicu Svetskog kupa u ciklo-krosu sa ekskluzivnom pokrivenošću na više od 35 tržišta širom Evrope.

Povezana vest:  Povratak HIT serije OKRUŽEN MRTVIMA na male ekrane!

Eurosport će takođe u ovoj godini obezbediti preko 290 dana živog prenosa muškog i ženskog biciklizma, kao i  izveštavanje o najprestižnijim trkama, uključujući svaki Grand Tour, svih pet Monument tour-a  i preko 35 UCI trka iz Svetskog tura.

„2021. će biti  za pamćenje ljubiteljima biciklizma i mi smo izuzetno uzbuđeni što ćemo tokom cele godine moći da pratimo putovanja najboljih svetskih biciklista u raznim disciplina dok se pripremaju za takmičenje na Olimpijskim igrama. Naše nasleđe u biciklizmu nema premca, bez obzira da li će biti na Eurosportu, discovery + platformi ili na GCN-u za najstrastvenije ljubitelje biciklizma, Discovery će obezbediti prenos stotine događaja, što znači da će svaka priča biti pokrivena tokom godine”, rekao je Andrew Georgiou, predsednik Eurosporta i Global Sports Rights & Sports Marketing Solutions.

  • Kraj januara – UCI Cyclo-Cross World Cup
  • 30-31. januar – UCI Cyclo-Cross World Championship, Oostende, Belgium
  • 17-22. avgust – UCI BMX World Championship, Arnhem, Netherlands
  • 25-28. avgust – UCI Mountain Bike World Championships, Val di Sole, Italy
  • 18-26. septembar – UCI Road World Championship, Flanders, Belgium
  • 13-17. oktobar – UCI Track Cycling World Championship, Ashgabat, Turkmenistan
  • Još uvek se čeka datum – UCI Urban Cycling World Championship
Povezana vest:  Bali - beg je prošlost jer stigao je - Bariš Arduč!