Druga sezona AMC-ove originalne serije “Preacher” vraća se na male ekrane, duplom epizodom, koja će premijerno biti prikazana u četvrtak, 29. juna u 22:00 na AMC kanalu. Ljubitelji otkačenog propovednika Jessyja Custera (Dominic Cooper), moći će da prate njegove dogodovštine u tom istom terminu svakog četvrtka.

Proširena druga sezona, koja će biti emitovana u 13 epizoda, je mešavina različitih žanrova koji prate uzbudljivu priču propovednika iz zapadnog Teksasa Jessija Custera (Dominic Cooper), njegovu opasnu bivšu devojku Tulip (Ruth Negga, nominovanu za Academy Award®) i irskog vampira po imenu Cassidy (Joseph Gilgun) na putovanju u potrazi za Bogom koje će ih odvesti u neobičnu bitku između Raja, Pakla i svega što je između.

Svi oni koji žele da nadoknade propušteno ili se podsete omiljenih trenutaka iz prve sezone, mogu to da učine 24. juna od 22:00, kada nas očekuje maraton prve sezone ove popularne serije.

Povezana vest:  Druga sezona „12 reči“ stiže na kanal Superstar

A koji likovi su nam prirasli za srce tokom prve sezone?

Jesse Custer – Propovednik u malom gradiću, sa kriminalnom prošlošću i novootkrivenom moći da natera ljude da rade ono što im govori. Kada shvati da je Bog nestao, Jessy kreće u opasnu misiju da Ga pronađe. Na tom putu pridružuju mu se njegova opasna devojka Tulip i najbolji prijatelj Cassidy, odlučni da ili pronađu Boga i pomognu mu ukoliko je u nevolji ili ga prebiju.

Tulip O’Hare – Šetajuća nevolja, vatrena Tulip O’Hare je Jessyjeva devojka i njegova jedina prava ljubav. Tulip u potpusnosti učestvuje u Jessyjevoj potrazi za Bogom – sve do trenutka kada shvati da ih put vodi u Nju Orleans, koji krije njene tajne iz prošlosti. Tulip će rizikovati sve da spreči Jessyja da sazna istinu.

Povezana vest:  Premijere na kanalu TLC: Misija "Meni" i Najbolji američki kuvar

Cassidy – vampir sa neobično velikom sklonošću ka porocima, rado prihvata da se priključi Jessyjevoj potrazi za Bogom. Kada se ispostavi da se njihova misija kreće u pravcu  Nju Orleansa, Cassidy insistira da ostanu kod Denisa, jednog od njegovih starih prijatelja. Denis baš i nije srećan što vidi Cassidyja, a njihva zamršena zajednička prošlost će omiljenog krvopiju dovesti do krajnjih granica strpljenja.

Za televizijsku adaptaciju serije zaslužni su Seth Rogen i Evan Goldberg (“Sausage Party,” “Neighbors 2,” “Superbad”), uz producenta Sama Catlina (“Breaking Bad”). Osim njega izvršni producenti serije su i Rogen, Goldberg i James Weaver za Point Grey Pictures, Neal H. Moritz i Ori Marmur za Original Film i Vivian Cannon, Jason Netter i Ken F. Levin.

Povezana vest:  NBA TV – Novi kanal na Supernovi

Glave uloge u drugoj sezoni serije “Preacher” tumače: Dominic Cooper, Ruth Negga, Joseph Gilgun, Ian Coletti, Graham McTavish, uz pojačanje Noah Taylora (“Peaky Blinders,” “Game of Thrones”), Pipa Torrensa (Star Wars: The Force Awakens, My Week with Marilyn), Julie Ann Emery (“Better Call Saul,” “Fargo”), Malcolma Barretta (Dear White People), Justina Prenticea (“13 Reasons Why,” “Awkward”) i Ronalda Guttmana (“Mozart in the Jungle,” “Mad Men”).