Peta sezone fantastične američke tinejdž serije Mladi vukodlak premijerno kreće s prikazivanjem na AXN Adriji od 1. juna u nedeljnom terminu, sredom u 21 čas.

Pred maturante Scotta McCalla i njegove prijatelje, poslednja godina srednje škole postavilja mogućnost razdvajanja u budućnosti. Sledeća faza njihovih života može svakog odvesti na svoju stranu, uprkos najboljim namerama da ostanu zajedno. Oni pritom niti ne slute da mračne sile planiraju da razdvoje “čopor” pre nego maturiraju. Novi negativci kombinuju nauku i natprirodne moći, kako bi ostvarili zle i mistične ciljeve, što znači da su pred Scottom i njegovim prijateljima njihovi najopasniji neprijatelji dosad.

Povezana vest:  "Poseta inspektora" - od 21. novembra na Epic Drami

I u petoj sezoni glavnu ulogu Mladog vukodlaka Scotta McCalla, igra Tyler Posey, dok njegovog najboljeg prijatelja Stilesa Stilinskog glumi Dylan O’Brien. U ostalim ulogama pojavljuju se Holland Roden kao Lydia Martin, Shelley Hennig kao Malia Tate i Dylan Sprayberry kao Liam Dunbar.
“Mladi vukodlak” je nastao na osnovu istoimene hit komedije 1985. u kojoj je glavnu ulogu igrao slavni Michael J. Fox, ali je scenaristički krenuo svojim putem. I dok je igrani film iz ’80-tih sportska komedija, serijal je drama koja obiluje crnim humorom i tamnijim tonovima. Sami producenti priznaju da su najviše bili pod uticajem jednog drugog hita; Buffy, ubica vampira. Ipak, jednu stvar dele sa slavnim prethodnikom, a to je izuzetna popularnost među tinejdžerskom publikom.

Povezana vest:  Kosmos se vraća!

Peta sezona serije sastoji se od dva dela u kom svaki ima ukupno 10 epizoda, a regionalna premijera će moći da se pogleda na AXN Adriji od 1. juna u nedeljnom terminu, sredom u 21 čas.