Republičko sportsko takmičenje učenika oštećenog sluha, čiji je ovogodišnji domaćin beogradska škola za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski svečano je otvoreno uz prisustvo pomoćnika ministra u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike, Vladimira Pešića, zamenika gradskog sekretarijata za sport i omladinu Vladimira Pajića, kao i Aleksandre Đurišić, predstavnice kompanije Don Don koja tradicionalno podržava aktivnosti škole tokom cele godine.

Povezana vest:  AvalanchRiskCityJam 23. i 24. decembra u Novom Sadu

U takmičenju koje traje do 22. maja učestvuju 110 učenika iz Niša, Jagodine, Užica, Kragujevca, Novog Sada, Subotice i Beograda, a takmičarske discipline obuhvataju atletiku, košarku, odbojku i fudbal za devojčice i dečake.

-Veliko mi je zadovoljstvo što je naša domaćin 58. sportskih igara učenika oštećenog sluha. Naši učenici se inače takmiče sa redovnim školama, što je jedan od najboljih načina inkluzije, a Republičko takmičenje je samo šlag na tortu. Takođe želela bih da zahvalim i svim ljudima dobre volje koji su prepoznali naše potrebe i izaši nam u susret što u vidu ustupanja prostora za održavanje igara, što u vidu slatkiša i slaniša za takmičare, naši dragi prijatelji iz kompanije Don Don uvek isprate sve lepe aktivnosti koje škola organizuje – izjavila je Leposava Petrović, direktorka škole za oštećene sluhom – nagluve Stefan Dečanski.

Takmičenja će se održavati na terenima starog Difa, Partizanovom stadionu, kao i na terenima škole Stefan Dečanski i ovorena su za posetioce.

Povezana vest:  Slovenački paraglajderi pali na minsko polje na Jahorini