Posle nekoliko sezona pauze, „večiti derbi“ američkog fudbala, između Kragujevac Wild Boarsa i SBB Vukova Beograd, ponovo se igra u Kragujevcu, u nedelju, od 16 časova, na pomoćnom terenu stadiona „Čika Dača“, u okviru petog kola Sportklub Prve lige Srbije.

Poslednji put u okviru nacionalnog šampionata, ovi rivali su se u gradu na Lepenici sastali pre pet godina, pa nema sumnje da će ova utakmica izazvati veliku pažnju ljubitelja sporta. „Večiti“ ubedljivo drže vrh tabele i jedini su neporaženi timovi u dosadašnjem toku šampionata, a uz to su timovi sa najefikasnijim napadima i najboljim odbranama – Veprovi (143:41), Vukovi (203:67).

Svakako da je najveće pojačanje Vukova u ovoj sezoni povratak trofejnog trenera Šona Embrija, kome se pred ovaj derbi priključio i sunarodnik Malik Džekson, koji je prošle godine upravo u Beogradu osvojio Ligu šampiona sa švedskim Karlštad Krusejdersima.

Povezana vest:  KUGLANJE, Zorana Radovanović, Sanela Milosav, Hermina Lukač, Alek Kujundžić, Robert Ernješi i Marko Antić pobednici Kupa Srbije

– Iako je pretrpela brojne kadrovske promene pred početak ove sezone, ekipa SBB Vukova i dalje važi za najbolji tim na ovim prostorima. Igraju maksimalno angažovano i motivisano do poslednjeg zvižduka na svakoj utakmici. Dosta zasluga za to pripada i povratniku u „čopor“, glavnom treneru Šonu Embriju, koji je uspeo da spremi sve igrače najbolje moguće i napravi potrebnu atmosferu – kaže Aleksandar Ristić Alf, glavni trener, ofanzivni koordinator i trkač Divljih veprova.

Povezana vest:  KUGLANJE, Počeo međunarodni kamp u Vrbasu

On je dodao da očekuje neizvesnu i uzbudljivu utakmicu, sa puno dobrih i atraktivnih poteza.

–Vukovi igraju svakog vikenda, tako da su sigurno u boljoj takmičarskoj formi od nas, dok smo mi upravo zbog toga malo svežiji od njih. Ono što će za vikend odneti prevagu jeste trenutna inspiracija ključnih pojedinaca, kao i fokusiranost celog tima. Oni koji budu skoncetrisaniji i naprave manje grešaka, verovatno će i pobediti – rekao je Ristić.

Najbolji odbrambeni igrač prošlogodišnjeg šampionata, Đorđe Petrović, veruje da Veprovi mogu do pobede, koja bi im praktično obezbedila prvo mesto i prednost domaćeg terena u eventualnom finalu.

– Vukovi igraju na tri fronta, imaju više kvalitetnih utakmica u nogama i to im daje prednost, dok sa druge strane mi igramo na domaćem terenu i jaki protivnici nas stimulišu da damo svoj maksimum. Očekujem zanimljivu utakmicu, neizvesnu do kraja i smatram da će do pobede doći tim koji bude želeo više i pravio manje grešaka. Ovom prilikom bih pozvao naše navijače da dođu u što većem broju i podrže nas da dođemo do željene pobede – zaključio je Petrović.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Rebensburg pobednica veleslaloma u Ofteršvangu

Ulaz je besplatan.

U ostalim utakmicama sastaju se: Pančevo Panthers – Sirmium Legionaries, Meridian Indians Inđija – GAT Dukes Novi Sad i Imperatori Niš – Belgrade Blue Dragons.