Ministarstvo odbrane i Radio-televizija Srbije potpisali su danas ugovor o zajedničkoj realizaciji projekta i nastavku snimanja igrane serije „Vojna akademija“u prostorijama Rektorata Univerziteta odbrane.

Ugovor o snimanju četvrtog serijala popularne serije, tom prilikom, potpisali su rektor Univerziteta odbrane general-major prof. dr Mladen Vuruna i Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a.

Prema rečima generala Vurune, ministar odbrane Aleksandar Vulin je doneo odluku da Univerzitet odbrane potpiše ugovor sa RTS-om o nastavku snimanja četvrtog serijala „Vojne akademije“, kao i da svi potrebni kapaciteti Univerziteta Odbrane i Vojske Srbije budu stavljeni na raspolaganje ekipi koja će raditi na tom projektu.

Izražavajući zadovoljstvo što RTS nastavlja sa snimanjem „Vojne akademije“, generalni direktor te kuće Bujošević je istakao da su prethodne tri sezone bile veoma uspešne, ali i da su, svakako, bile korisne i Vojsci Srbije. On je podsetio da je serija stekla simpatije gledalaca, naročito mlađe publike, a imajući u vidu da ista ekipa nastavlja sa radom i u četvrtom serijalu, Bujošević je rekao da se nada da će, kao i prethodne sezone, „Vojna akademija“ ostati jedna od najgledanijih serija koje je RTS emitovao.

Povezana vest:  Hakeri traže milione dolara od HBO-a

Kako je istakao reditelj Dejan Zečević, uz priče o sudbinama glavnih junaka, četvrta sezona „Vojne akademije“ ponudiće gledalištu nove i zanimljive zaplete, sa akcentom na nove kadete koje je publika upoznala u prethodnoj sezoni. On je naglasio da će u novom serijalu akcenat biti stavljen na vojnički aspekt priče, jer će junaci u uniformama dosta vremena provoditi na vežbama, što znači da će publika kraj malih ekrana imati prilike da stekne uvid u ono što čini vojnički život na terenima i vojnim vežbama.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Tema druge finalne večeri “Vreme je za žurku”

Govoreći o značaju serijala, načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković je izrazio zadovoljstvo nastavkom saradnje između Ministarstva i RTS-a na ovom projektu, naglašavajući da je reč o dugoročnoj saradnji koja je mnogo pomogla u vremenu kada je bila aktuelna profesionalizacija naše vojske. Serija je, kako je istakao kapetan bojnog broda Bošković pokazala javnosti da pripadnici vojske ne žive pod staklenim zvonom i da sve ono što se dešava na Vojnoj akademiji, dešava se i u stvarnom životu. Publika će u novim epizodama, dodao je on, imati priliku da vidi koliko vojnički život zahteva odricanja i žrtvovanja, i da se od takvih ljudi, još u mladim godinama, prave profesionalni vojnici koji su tu za svoju otadžbinu i svoj narod.

Povezana vest:  Arena Sport kanali dostupni baš svima - lansirana Arena Cloud aplikacija

On je, takođe, posebno ukazao da je ekipa koja je radila na seriji brinula i o najsitnijim detaljima, pa u „Vojnoj akademiji“ nema psovki i brutalnosti, čime obiluju neki drugi serijali, a ova serija je dokaz da se gledanost može postići i na taj način.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su i Nele Garić iz produkcijske kuće „Nira pro“ kao i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.