Košarkaši Crvene zvezde obezbedili su prvo mesto pred plej-of ABA lige večerašnjom pobedom u gostima nad Igokeom od 82:76 (22:24, 20:21, 18:20, 22:11) u 21. kolu regionalnog takmičenja.

Crveno-beli su se namučili na gostovanju u Aleksandrovcu protiv Igokee, ali su ipak u poslednjoj deonici uspeli da dođu do trijumfa i tako obezbede prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Povezana vest:  Rezultati i tabela 15. kola Jadranske lige

Igokea je na svom terenu tokom tri četvrtine pružila veliki otpor Zvezdi koja nikako nije uspevala da pronađe pravi ritam. Domaćin je posle zaostatka od sedam poena (8:15) sredinom prve deonice preuzeo kontrolu i prednost uspeo da sačuva sve do početka poslednje deonice.

Crveno-beli konstantno su bili u zaostatku, nisu uspevali da pronađu dobar napadački ritam, a ponovo su imali dosta problema u odbrani, ipak, tim Dušana Alimpijevića je u poslednjoj deonici uspeo da nadigra Igokeu i na kraju dođe do pobede.

Povezana vest:  NBA VESTI, Nju Jork Niksi najvredniji klub u NBA ligi

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Tejlor Ročesti sa 23 poena, dok je jedino još Pero Antić imao dvocifren učinak od 11 poena.

U ekipi Igokee istakao se Nikola Jevtović sa 17 poena, a Vuk Radivojević je dodao 12, uz pet asustencija.

Zvezda je prva u ABA ligi sa 17 pobeda i tri poraza, dok je Igokea 11. sa sedam trijumfa iz 21 utakmice.

Povezana vest:  U petak utakmice četvrtfinala Kupa za žene