Home Box Office, vodeća premijum televizijska mreža s ponosom najavljuje premijeru druge sezone  serije „Sluškinjina priča“ (The Handmaid’s Tale). Prve dve epizode će putem HBO GO usluge videa na zahtev biti dostupne od 26. aprila, nakon čega će svakog četvrtka u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda.

Na HBO kanalu premijera će biti 25. maja u 20.00 h, dok će po jedna nova epizoda biti emitovana svakog petka u istom terminu.

Povezana vest:  Nova MTV serija “Awkward”

Adaptacija novele Margaret Atvud, „Sluškinjina priča“ je priča o životu u distopiji Gileada, totalitarnom društvu u nekadašnjim Sjedinjenim Državama. Gileadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da „vrati tradicionalne vrednosti“. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

Povezana vest:  Svi važni mečevi fudbalera Crvene zvezde jednim klikom do vas!

Emijem i Zlatnim globusom nagrađena drama vraća se drugom sezonom koju karakteriše trudnoća Fredove i njena istrajna borba za oslobođenje svog budućeg deteta od distopijskih užasa Gileada. „Gilead je u vama“, omiljena je rečenica tetke Lidije. U drugoj sezoni, Fredova i svi naši likovi će se boriti protiv ove mračne istine – ili će joj se predati.

Povezana vest:  Premijera 7 sezone “Čudovišta u mom telu” na TLC kanalu

U novoj sezoni će se u glavnim ulogama naći Elizabet Mos, Džozef Fajns, Ivon Strahovski, Samira Vajli, Maks Mingela, En Daud, Aleksis Bledel, Medlin Bruer i O.T. Fagbenl.