13.09.04FARMA, 3. SEZONA

Nestašica na pomolu

 

Farmeri su komentarisali kako im ponestaje šećera, dok kafe nemaju nimalo. Bane je pohvalio Acu kako je vredniji od kako je on gazda. Katarina je blago ignorisala Baneta, kome baš nije bilo drago zbog toga.

Proka je doneo kolač, sveću i rakiju jer je Hasan proslavljao slavu. Nakon molitve, izlomili su kolač, a Hasan je održao zdravicu.

Baki i Katarina su zajedno prali sudove. Dogovorili su se da razgovaraju kasnije.

Katarina je još uvek ljuta na Baneta i ne želi da je on ljubi. Bane joj je rekao da misli da je potrebno da razgovaraju.

Bata je imao tajni zadatak da podmetne sat nekom od farmera. Krišom je ušao u kuću, uverivši se da ga niko ne vidi. Ubacio je sat među Katarinine stvari u ormaru.

Kada je Ognjen došao, farmeri su premijerno izveli pesmu za Sanju R. Farmerima je pročitao pismo Zadruge u kome ih je upozorio da je potrebno da više vode brigu o životinjama.

Gazda Bane je imao težak zadatak da izabere sluge, jer nije želeo da svojim izborom, nikoga uvredi. Katarina se osetila prozvanom da je privilegovana zbog njene veze sa Banetom.

U dnevnoj sobi, Hasan je održao zdravicu i čestitao slavu svima koji je slave. Kako je zabava odmicala, alcohol je polako počeo da deluje na većinu farmera.

Lepo i sunčano jutro na farmi. Većina farmera je još uvek spavala. Prvi koji su se probudili su Milan, Eva, Tina, Šikica, Zlata, Bane. U spavaćoj sobi su se polako budili Renato, Baki i Sanja. U kuhinji uz kafu, farmeri su komentarisali kako je počelo da nestaje šećera, dok kafe već nije bilo nimalo. Prisutni farmeri su pričali o tome kako je Bane dobar dečko. Pojavio se i Bane, a Šikica ga je ponudila rakijom. Bane je pohvalio Acu kako je vredniji od kako je on gazda. Katarina je ustala i došla u kuhinju. Banetu nije bilo drago što ga nije poljubila. Cobe je ustao, i pridružio se ostalima u kuhinji. Požalio se kako ima stomačnih tegoba od kako je došao. Nešto kasnije, Bane je odlučio da preuzme inicijativu, ustao je, prišao i poljubio Katarinu. Bakijeva priča od ranije o Katarini i Banetu nije baš po volji Šikici.

Na sastanku, koji je sazvao Bane, saopštaio im je da ko želi, može da radi, a ko ne želi ne mora. Milan je ukratko objasnio značenje današnjeg praznika.

Svi su farmeri u dnevnoj sobi. Proka je doneo kolač, sveću i rakiju jer je Hasan proslavljao slavu. Paroški je izgovorio molitvu, izlomili su kolač, i nakon toga, Hasan je održao zdravicu. Proka je sedeo sa njima neko vreme, a zatim otišao.

Eva i Baki su ćaskali za stolom ispred kuće. Ona se raspitivala šta ga to boli. Pohvalila je njegove tetovaže. Bane je došao po Bakija, jer je danas njegov red da pere sudove. Eva se ponudila da ga zameni, jer se Baki nije osećao dobro, ali je Bane to odbio. Eva je prokomentarisala da smatra da se neko drugi ponudio, da bi sigurno prihvatili. Baki je izjavio da misli da je šteta što je ona tu, dok se Eva nije složila sa time, i rekla mu da joj i dalje nije jasno zašto su svi protiv nje.

U kuhinji, Baki i Katarina su zajedno prali sudove. Želeo je da razgovara sa Katarinom, a da to ne ispadne previše upadljivo. Pitao je Katarinu zašto se poigrava sa Banetom, što je ona porekla. Dogovorili su se da razgovaraju kasnije. Na kratko, Baki je otišao, a Katarina je ostala sama. Ubrzo, došli su zajedno Bane i Baki, i Katarina je objašnjavala Banetu kako je ona pozvala Bakija da joj pomogne, i da su zato zajedno prali sudove. Smatrala je da joj je stvarno mnogo pomogao. Bane je pokušao da je poljubi, ali se Katarina blago izmakla, ne dozvolivši mu da je poljubi, sa rečima da je je još uvek ljuta na njega. Bane joj je rekao da misli da je potrebno da razgovaraju, sa čime se ona složila. Njih dvojica su otišli, ali se Baki brzo vratio, i tiho joj rekao da, ako ona to želi, dođe negde kasnije, da se sklone i razgovaraju. Obećala mu je da će sigurno razgovarati.

Bata je imao tajni zadatak da podmetne sat nekom od farmera. Krišom je ušao u kuću, uverivši se da ga niko ne vidi. Ubacio je sat među Katarinine stvari u ormaru.

Kako se veče primicalo, farmeri su se pripremali za predstojeći događaj: Zlata se presvlačila u spavaćoj sobi, dok su se Jelena, Bane, Aca, Hasan i Katarina oblačili i pripremali za žurku.

U kuhinji su sedeli LiMen, Hasan, Ekrem, Paroški, Cobe i Renato. Pevali su pesmu posvećenu Sanji R., prethodno izbačenoj sa farme. U dnevnoj sobi, Baki i Peja su sedeli i komentarisali kako su se žene doterale za žurku te večeri.

Kada je Ognjen došao, farmeri su se okupili u dnevnoj sobi. Premijerno su izveli pesmu za Sanju R. Farmerima je pročitao pismo Zadruge u kome ih upozorava da je potrebno da više vode brigu o životinjama, jer su im prethodne noći koze pobegle.

Gazda Bane je imao težak zadatak da izabere sluge. Pravdao se da mu je ovo bio najteži zadatak do sad, jer ne želi da svojim izborom nikoga uvredi. Proglasio je Sanju i Paroškog za sluge. Dodao je da je sa njima bila i Katarina, ali da je nju poštedeo. Katarina se osetila prozvanom da je privilegovana zbog njene veze sa Banetom.

Pocela je žurka, svi su se veselili, a Sanja je izašla iz kuće i plakala u radionici. Sanji je posebno teško palo to što je smatraju odgovornom za koze koje su pobegle prethodne noći, i što je zbog toga izabrana za slugu. Cobe je pokušao da je uteši, i da je nagovori da se vrati u kuću. Paroški nije iznenadjen izborom, jer mu nije problem da spava u stali. Otišao je i čistio štalu.

U dnevnoj sobi, Hasan je držao zdravicu, i čestitao slavu svima koji je slave. Kako je zabava odmicala, alkohol je polako počeo da deluje na farmere. Hasan je pričao kako je danas njegov dan, ali kako se niko sem Proke nije setio. Renato je bio zabrinut za njega, jer nije popio svoje lekove tog dana.

Povezana vest:  Premijera na kanalu TLC: Kralj poslastičara