FUDBALSKA-LOPTASudija Moreno uhapšen zbog posedovanja heroina

 

Fudbalski sudija iz Ekvadora Bajron Moreno uhapšen je na aerodromu u Njujorku zbog posedovanja heroina sakrivenog ispod odeće, saopštili su danas predstavnici američkih imigracionih vlasti.

Moreno je, kako prenose američki mediji, u ponedaljak prilikom rutinske kontrole na aerodromu „bio vidno nervozan“, a tokom pretresa utvrđeno je da je sakrio heroin u predelu stomaka, leđa i nogu.

Zastupnik ekvadorskog arbitra Majkl Pejden veruje da je njegov klijent priveden usled „spleta nesrećnih okolnosti“ i da „nije kriv“.

Morena su kao fudbalskog delioca pravde dobro upamtili Italijani, pošto je Ekvadorac obilato pomogao selekciji Južne Koreje u meču osmine finala Svetskog prvenstva 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji.

On je 13 minuta pre kraja utakmice isključio Frančeska Totija, a državni tim jednog od domaćina Mondijala izjednačio je rezultat u poslednjim sekundama regularnog dela meča i u produžetku eliminisao „azure“.

Fudbalski savez Ekvadora suspendovao je Morena 2003. godine nakon prvenstvenog meča Barselona – Liga de Kito posle kojeg su se predstavnici oba kluba žalili na suđenje.

Povezana vest:  FK Partizan: Zbunjeni smo saopštenjem Vojvodine