djavolja-varos1-498Đavolja varoš premijerno na B92

 

Televizija B92 najavila je danas da će na desetogodišnjicu petooktobarskih promena, u udarnom terminu od 21.00 premijerno prikazati debitantski film režisera i scenariste Vladimira Paskaljevića „Đavolja varoš“.

-To je moderna crna komedija koja satirično govori o savremenom srpskom društvu, ali to se može primeniti na svako društvo u krizi. Film je dinamična višestruka priča s više povezanih likova čiji se putevi ukrštaju u jednom danu – saopšteno je iz B92.

Povezana vest:  Nastavak serijala “Pitbul terijeri i bivši zatvorenici” na Animal Planet kanalu

U galeriji likova ističu se siromašna devojčica koja trpi poniženja da bi se bavila tenisom, povratnik u Beograd koji se investiravši svu ušteđevinu u izgradnju nekretnina suočava sa korupcijom i ucenama i ludi taksista koji je napravio spisak ljudi „odgovornih“ za njegovu „tragediju“ i sada počinje da se sveti.

-Tenis je zaštitni znak srednje klase koju smo izgubili, a kako se film bavi našim paradoksima, bio je idealan da to istaknem. Danas slavimo uspehe naših tenisera, naša omladina najzad ima neke normalne idole, ali veći deo mladih ne može da se ugleda na njih zbog materijalne situacije. Većina može samo da posmatra, kao što moji likovi i rade – istakao je Paskaljević.

Povezana vest:  Emisija „Ekstremne škrtice" na TLC kanalu

U filmu igraju Lazar Ristovski, Danica Ristovski, Uroš Jovčić, Jana Milić, Marija Zeljković, Mina Čolić, Slavko Štimac, Nebojša Milovanović, Lena Bogdanović, Marta Bereš, Andrea Erdelj, Goran Jevtić, Vlastimir Velisavljević i Milan Tomić.

Đavolja varoš je premijerno prikazana na prošlogodišnjem filmskom festival u Karlovim Varima, a išla je i u Palm Springs i Trst. Film je imao bioksopsku premijeru prošle jeseni u beogradskom Sava centru.

Povezana vest:  Rob Kardasijan i Blek Cajna dobijaju svoju seriju na E! kanalu