portia-de-rossiPorša de Rosi: Bila sam anoreksična

 

Holivudska glumica Porša de Rosi (Portia de Rossi) rasplakala se u šou programu Opre Vinfri (Oprah Winfrey) dok je iznosila šokantne detalje o svojoj anoreksiji, i pričala kako je bila „ponosna“ kad je spala na manje od 40 kilograma.

Glumica koja je promenila ime u Porša Dedženeres (DeGeneres) posle venčanja sa svojom parnerkom Elen Dedženeres (Ellen) gostovala je kod poznate voditeljke povodom izlaska iz štampe njenih memoara „Unbearable Lightness: A Story of Loss and Gain“.

Povezana vest:  Održana premijera nove HBO serije "The Last of Us" u Beogradu

-Nije da nisam bila ponosna na to – rekla je u emisiji koja će biti emitovana 1. novembra, na dan izlaska knjige. „To je bio dokaz samokontrole“ navela je i precizirala da je živela na 300 kalorija dnevno, preneo je britanski Dejli mejl (Daily Mail).

U to vreme je imala 27 godina i „imala zapanjujuću snagu volje da oslabi na ispod 40 kilograma“.

Povezana vest:  PRVI GLAS SRBIJE 2012, Ko nas sutra napušta?

-Samo sam na to mislila. Ni na šta drugo.

Glumica koja se proslavila u seriji „Ali Mekbil“ takođe je ispričala da je od kolega i prijatelja krila anoreksiju i to da uzima 20 laksativa dnevno.

Uz anoreksiju, krila je i svoju homoseksualnost. U memoarima piše i o susretu s Elen Dedžeres 2001 i tome kako ju je „ljubav izlečila“. Par se venčao 2008. u Los Anđelesu.

Povezana vest:  Premijera serije “Priroda Pirinejskog poluostrva” na Animal Planetu

-Elen me je naučila da ne obraćam pažnju na mišljenja drugih ljudi. Elen je videla kakva sam iznutra, ispod površine, dosegla moju suštinu i izvukla je napolje – piše u memoarima Porše de Rosi.