pinkTelevizija Pink i u Makedoniji

 

Vlasnik kompanije Pink medija grup (Media Goup) Željko Mitrović najavio je danas dolazak njegove televizije Pink u Makedoniju, zahvaljujući potpisanom predugovoru sa televizijom K 15.

-Uspešno smo se dogovorili sa ovdašnjom televizijom K 15, tako da će se naša najnovija televizija zvati Pink 15…Naše ulaganje u Pink 15 će u narednih 18 meseci iznositi pet do osam million evra – rekao je Mitrović na konferenciji za novinare u Skoplju.

Povezana vest:  Premijera serije "Trgovci automobilima" na Discovery kanalu

Prema njegovim rečima, Pink 15 biće u osnovi zabavna televizija, sa informativnim programom, uz emisije poput onih „Grand produkcije“ i rijaliti šoua „Farma“, a potpisan je i ugovor sa velikim holivudskim kompanijama za emitovanje filmova i serija.

Naglašeno je da će Pink 15 biti makedonska televizija, a ne srpska televizija u Makedoniji, i da će 60 odsto programa biti proizvedeno na makedonskom jeziku, dok će „ostatak programa biti američka produkcija i najbolje iz celog regiona, iz svih država gde se Pink emituje“.

Povezana vest:  Kevin Kostner snima seriju za Histori kanal

Mitrović je najavio i novi rijaliti šou koji „može da prevaziđe dosadašnje slicne formate kao što su ‘Veliki brat’ i ‘Farma'“.

-‘Dvor’ je jedan novi rijaliti, bazira se na životu takmičara u kući, tačnije dvoru. To podrazumeva da će se birati kralj I kraljica, ali svakako i dvorska luda, jer je i ona potrebna da bi sve na dvoru funkcionisalo – rekao je Mitrović.

Povezana vest:  Dreamworksova animirana serija Dajnotraks na omiljenom dečjem kanalu Minimax

Kako je najavljeno, Pink 15 će uskoro raspisati javni konkurs za voditelje i novinare, „rukovodeći se time da nije potrebno da imaju veliko prethodno iskustvo u radu, već veliku i pozitivnu energiju, kao i želju da rade i uče“.

-U narednih 60 dana uspostavićemo programsku semu i doneti kadrovska rešenja – rekao je Mitrović. Televizija Pink je posle Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, nedavno počela da emituje svoj poseban program i za područje Slovenije.