Vlade Divac, predsednik OKS i Vuk Jeremic, ministar Spoljnih poslova Republike SrbijePotpisan Memorandum o razumevanju između Olimpijskog komiteta Srbije i Ministrastva spoljnih poslova Republike Srbije

 

 

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac i Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Vuk Jeremić potpisali su danas u prostorijama Ministarstva spoljnih poslova Memorandum o razumevanju.

Cilj ove saradnje jeste da Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova zajedničkim naporima rade na jačanju međunarodnog položaja Republike Srbije i uspešnoj međunarodnoj promociji za vreme trajanja Olimpijskih igara u Londonu 2012.

Ministarstvo spoljnih poslova biće partner Olimpijskog komiteta Srbije u realizaciji “Srpske olimpijske kuće”, prostora koji će biti glavni promotivni centar Srbije za vreme Olimpijskih igara, kako na polju sporta tako i privrede, turizma, kulture, medija i ekonomije.

Povezana vest:  NHL, subota 9. januar

-Velika mi je čast i zadovljstvo što uspostavljamo saradnju sa Olimpijskim komitetom Srbije u cilju organizovanja bliske saradnje za vreme Igara u Londonu 2012. Olimpijske igre su svetski sajam i jedinstvena prilika za promociju svake države. Teško da bilo ko može bolje, od naših vrhunskih sportista da promoviše Srbiju. Glavna tačka ovog sporazuma je dogovor da ambasadu Srbije u Londonu za vreme Igara ustupimo Olimpijskom komitetu za potrebe “Srpske olimpijske kuće”. Biće to najbolji mogući način da promovišemo našu državu”– izjavio je ministar Spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Povezana vest:  KUGLANJE, KUGLAŠKI KLUB SMEDEREVO PROSLAVIO 50 GODINA RADA,

Vlade Divac, predsednik OKS naglaso je koliko je ova saradnja značajna za Olimpijski komitet i olimpijski tim Srbije koji će predstavljati našu zemlju na Igrama XXX Olimpijade, ali i za Srbiju uopšte.

-Hteo bih da se zahvalim Ministru Jeremiću i Ministarstvu spoljinih poslova što su prvi prepoznali značaj ove ideje koja je krenula iz Olimpijskog komiteta Srbije i da naglasim da je ovo samo nadgradnja već postojeće vrlo uspešne saradnje koju Olimpijski komitet Srbije ima sa Ministarstvom spoljnih poslova. Verujem da će nam se u narednom periodu, na našem zajedničkom putu ka Londonu, pridružiti mnoge druge državne insitucije, privredne komore, turističke organizacije i kompanije, jer je sigurno, da samo zajedničkim nastupom možemo da predstavimo Srbiju na najbolji mogući način.

Povezana vest:  Turkish Airlines produžava sponzorstvo Svetskog streličarskog saveza do 2015. godine