Nakon voznog parka oldtajmera, koje je Željko Mitrović kupio kako bi što autentičnije prikazao početak 20. veka, mlaznih odela koja su do juče bila samo deo mašte i budućnosti, kao i flote luksuznih brodova kojima će raspolagati zadrugari, danas su pred nama nove iznenađenja i to iz domena renesansne umetnosti.  Danas je u Šimanovce pristiglo više od 300 skluptura, eksponata, vrednih reprodukcija, ali i pojedini originala različitih umetničkih dela iz Italije, Francuske i drugih delova Evrope i sveta.

Pored domaćih slikara, vajara i ostalih umetnika, kompleks „Zadruge 2“ krasiće i neke od najpoznatijih umetnina iz celog sveta, te će na taj način verodostojno biti prikazana renesansna epoha u kneževini u kojoj će boraviti skoro 50 zadrugara.

Povezana vest:  Serijal "Mesec čudovišta" na Animal Planet kanalu

Željku Mitroviću je inspiracija za ovaj, prema rečima mnogih stručnjaka, najzahtevniji TV projekat u svetu, bio čuveni Kozimo Mediči, firentinski bankar, graditelj, ali i ljubitelj i finansijer umetnosti. Zbog toga, pored mnogobrojnih revolucionarnih i epohalnih tehničkih rešenja koja će Željko Mitrović primeniti u svom bajkovitom Imaginarijumu „Zadruga 2“,  ambijent koji kreira za učesnike Zadruge 2 biće obogaćen sa vrednim umetnima renesansnog  perioda iz cele Evrope.

Podsećanja radi, kompanija Pink kupila je i nekoliko mlaznih odela kojima će, kao jedan od načina, Veliki Šef slati svoja pisma, ali i pomoću kojih će bezbednost u kompleksu „Zadruga 2“ biti podignuta na najviši nivo. Odela će koristiti Veliki šef ali i njegov asistent, kao i bezbednosne službe Pinka. Odelo poseduje pet mlaznih motora i leti na visinama do četiri kilometra. Ovo je samo jedno od tehnološko-revolucionarnih rešenja koje će biti primenjena kao pomoćna rekvizita u projektu „Zadruga 2“.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Nasleđe Stiva Irvina - Borci za životinje

Takođe, Željko Mitrović je dočekao i prvi deo flote jahti, brodova,čamaca i skutera koji će ploviti u morskom zalivu njegovog Imaginarijuma, poznatijeg kao Zadruga 2. Učesnici ovog epohalnog projekta televizije Pink i nedvosmisleno najvećeg u istoriji svetske televizije, imaće na raspolaganju preko 40 različitih plovnih objekata koje će koristiti za prevoz,  ali i veliki broj zadataka kao i takmičarskih igara na vodi. Zanimljivo je da će Zadrugom ploviti i veliki broj unikatnih plovila kao što je brod Kolumbo i gondole koje se specijalno proizvode za Zadrugu 2.

Povezana vest:  HBO Max dolazi u Srbiju 8. marta

Na projektu je pored domaćih autora na čelu sa Željkom Mitrovićem, Milicom Mitrović, Radetom Mihajlovićem i Dušanom Demićem, radilo i oko 200 slikara, vajara i klesara iz Italije, Francuske, ali i iz Britanije, kako bi sagradili Kneževinu u kojoj će živeti skoro 50 zadrugara.

Željko Mitrović sa projektom „Zadruga 2“, u bajkovitom Imaginarijumu sagrađenom kao kombinacija Venecije, Firence i Monaka, pokušaće da spoji tri epohe – početak XVI, XX. i XXI. veka.