Serija „Otkriće veštica“ (A Discovery Of Witches), zasnovana na bestselerima Debore Harknes, imaće premijeru na HBO GO-u 15. septembra, nakon čega će svake subote u ponudu dolaziti po jedna nova epizoda. Premijera na HBO kanalu biće 23. oktobra u 20.00 h.

Ova savremena ljubavna priča smeštena je u okvire oksfordskog akademskog života, ali u svetu u kom šačica veštica, vampira i demona neprimetno živi među ljudima. Tereza Palmer glumi briljantnu akademkinju i istoričarku Dajanu Bišop, vešticu koja negira svoje poreklo. Otkriće rukopisa u oksfordskoj biblioteci vodi je usred opasne misterije – gde upoznaje zagonetnog genetičara Metjua Klermonta (Metju Gud), koji takođe ima mračnu porodičnu tajnu: vampir je. Dajana i Metju kreću na putovanje da bi razumeli tajne drevnog rukopisa i dok se zbližavaju, odvijaju se događaji koji prete da naruše krhki mir koji odavno postoji među vešticama, vampirima, demonima i ljudima.

Povezana vest:  FARMA 2010, Zadovoljni farmeri

Dajanina tetka Sara Bišop (Aleks Kingston) je veštica koja uživa veliko poštovanje, kao potomak prve veštice pogubljene u Sejlemu. Veoma je ponosna na to i čuva porodičnu knjigu vradžbina kao najvrednije nasledstvo. Ona prezire vampire i sažaljeva demone. Demoni imaju bujnu maštu i izgledaju neobično jer ne vole da prate modne trendove. Najviše čeznu da pronađu druge pripadnike svoje vrste, smatraju da su pravila dosadna i nepotrebna, a neki od njih mogu da vide budućnost. Za razliku od njih, vampiri veoma poštuju vampirske zakone i hijerarhiju, slušaju svog vođu i izbegavaju da budu u centru pažnje.

Povezana vest:  Pokušaj pomirenja Dejvida Boreanaza i supruge

Serija kroz osam jednočasovnih epizoda prikazuje njihov tajni svet i istražuje priče o ljubavi i prihvatanju, vodeći gledaoce kroz zadivljujuće predele Oksforda, prelepe gradiće u Njujorku, bajkovita francuska sela i istorijske kanale u Veneciji.

Krajem oktobra na HBO GO stiže još jedna serija u kojoj su glavni junaci natprirodna bića – „Potomci“ (Legacies). Tokom protekle decenije, kultni junaci i zlikovci iz “Vampirskih dnevnika” (Vampire Diaries) i “Prvobitnih” (The Originals) očarali su publiku širom sveta. Za sobom su ostavili veliko porodično nasleđe, a ono se nastavlja u “Potomcima”, uzbudljivoj novoj drami koja govori o sledećoj generaciji natprirodnih bića u Školi Salvatore za mlade i nadarene. Ovde ćerka Klausa Majklsona, 17-godišnja Houp Majklson; blizanci Alarika Salcmana, Lizi i Džozi Salcman; i ostali tinejdžeri odrastaju na veoma nekonvencionalan način, učeći da postanu najbolje verzije sebe… uprkos svojim najgorim instinktima. Hoće li ove mlade veštice, vampiri i vukodlaci postati heroji koji žele da budu – ili zlikovci za koje su predodređeni?

Povezana vest:  "Čista hemija" i "Moderna porodica" veliki pobednici Emija

Glavne uloge u seriji tumače Danijel Rouz Rasel, Metju Dejvis, Dženi Bojd, Kejli Brajant i Kvinsi Faus, a premijera će biti 26. oktobra na HBO GO-u.

PHOTO: Miller Mobley/The CW