Svetlosni spektakl sa više od 40.000 različitih slika eksplozije, ubrzanja i fuzije čestica, koje se smenjuju na 7.000 kvadrata spoljnog ekrana UNIQA kule u Beču, obeležile su dolazak Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN na Be open naučni festival u ovom gradu.

CERN, organizacija kojoj bi uskoro trebalo da pristupi i Srbija, okuplja više od 130 najeminentnijih evropskih instituta. Nadležna je za izradu novog 100 kilometara dugog akceleratora čestica. Očekuje se da će ovaj projekat biti ključ u sticanju potpuno novih saznanja o svetu koji nas okružuje.

Povezana vest:  Kejt Midlton trudna?

UNIQA grupa je godinama unazad jedan od najvećih sponzora i ključnih partnera ove organizacije.

Važan, odgovoran i složen rad CERN-a ova kompanija će pokušati da predstavi emitovanjem slika i animacija osvetljenih sa neverovatnih 160.000 led dioda. Vizuelne instalacije smenjivaće se na 75 metara visokom displeju centralne zgrade u Austriji sve do 12. septembra.

UNIQA kula, jedna od najvećih atrakcija u Beču je tokom ovogodišnjeg Mundijala bila zatrpana fudbalskim loptama, kako bi pružila podršku fudbalu, navijanju i fer pleju. Ova zgrada bila je specijalno osvetljena i povodom Evropskog fudbalskog prvenstva 2008. i Svetskog prvenstva u skijanju 2013. U maju ove godine kompanija je posebnom instalacijom podržala Evroviziju i različitost koju ova manifestacija simbolizuje.

Povezana vest:  Magazin STORY predstavlja dizajnerski mesec