20.  sezona najduže emitovane britanske detektivske serije, Ubistva u Midsameru, vraća se na kanal DIVA uz šest novih dugometražnih epizoda čija će regionalna premijera biti 20. oktobra.

Nil Dandžen se vraća kao detektiv Džon Barnabi, kao i Nik Hendriks kao detektiv Džejmi Vinter i Fiona Dolman u ulozi Sare Barnabi.

Barnabi i Vinter u svojim istragama otići će do uklete pivare, posetiće elitno društvo koje krije mračnu prošlost, festival stripa gde se dešava ubistvo, kao i cirkus horora. Glumačkoj ekipi se pridružuje u novoj sezoni  Annet Bedlend poznata iz serije EastEnders koja će tumačiti lik strogog novog patologa, doktorku Fler Perkins.

Povezana vest:  Jesen na kanalu HBO: Hit filmovi i serije koji će vas ove jeseni osvojiti, osnažiti, raznežiti, rasplakati, nasmejati i ugrejati

Serija je zasnovana na serijalu knjiga Kerolin Grejem “Glavni inspektor Barnabi”. Sve epizode odvijaju se u Engleskoj u savremeno doba, u živopisnom ali smrtonosnom selu pod imenom Midsamer. Glumac Džon Netls je tumačio lik detektiva Toma Barnabija kada je serija počela, od 1997. do 2001, a zatim je glavnu ulogu preuzeo Nil Dandžen kao Tomov mlađi rođak, detektiv Džon Barnabi.

Povezana vest:  12 premijera koje ne smete da propustite u septembru

Dvadeseta sezona serije UBISTVA U MIDSAMERU emitovaće se četvrtkom u 21:00 od 20. septembra, samo na kanalu DIVA!