emmysDodeljene Međunarodne Emi nagrade

 

Helena Bonam Karter (BonhambCarter) i Bob Hoskins dobili su glavne glumačke nagrade na 38. dodelibMeđunarodnih Emi priznanja u Njujorku, održanoj u ponedeljak uveče. U konkurenciji za nagrade u 10 kategorija, za televizijske produkcije snimljene van SAD, bilo je 39 nominovanih iz 15 zemalja, a Britanija je osvojila pet nagrada. Serija „The Street“ scenariste i producenta Džimija Makgaverna (Jimmy McGovern) koja prati životne priče stanovnika jedne ulice u Mančesteru, dobila je Emi za najbolju dramsku seriju.

Povezana vest:  Novi Spok odao počast starom na 50. godišnjicu Zvezdanih staza

Hoskins je nagradu za najboljeg glumca dobio za ulogu u toj seriji, u kojoj igra vlasnika paba bivšeg alkoholičara. Heleni Bonam Karter pripala je nagrada za ulogu popularne britanske dečje spisateljice Inid Blajton (Enid Blyton) u biografskoj drami „Enid“.

Među ostalim dobitnicima iz Britanije su „Shaun the Sheep“ u kategoriji programa za decu i mlade, i „Small Island“ u kategoriji TV filma/mini serije. Za najbolju komediju proglašena je izraelska „Traffic Light“, a u kategoriji telenovele Portugal je osvojio prvu Emi internacionalnu nagradu za seriju „My Love“.

Povezana vest:  DVOR 2011, Ovo vikenda nominovani Dejan Cukić, Izvorinka, Ćema i Mika

Počasnu Međunarodnu Emi nagradu dobio je Sajmon Kauel (Simon Cowell), koji je početkom ove godine napustio TV takmičenje „Američki idol“ da bi u SAD gledaocima predstavio američku verziju njegovog britanskog pevačkog takmičenja „Faktor Iks“ na televiziji Foks (Fox).

Kauelu je nagrada osnivača Emi priznanja dodeljena za novi pristup televizijskim takmičenjima talenata i zato što je ugled stečen u industriji zabave iskoristio da sakupi desetine milione dolara za dobrotvorne akcije namenjene deci, zaštiti životinja i slično. Sponzor nagrada je Međunarodna akademija za televizijske umetnosti i nauke koju čine medijske ličnosti i osobe iz sveta zabave iz više od 50 zemalja i 500 kompanija.

Povezana vest:  FARMA 2010, Raspoloženi farmeri