Mnoga dešavanja iz prethodnih sezona serija Better Call Saul i Humans su nas iznenadila i zapitali smo se – “Šta sada”? Scenaristi i producenti ne prestaju da menjaju očekivani tok događaja i zato dajemo mali uvid u njihova razmišljanja i događaje koji su uticali na snimanje serija.

Serija „Better Call Saul“ je davno izašla iz senke „Breaking Bad“-a i postala jedna od najboljih na malim ekranima. Jedan od najvećih uspeha četvrte sezone je to što su nas producenti naveli da verujemo da Gus Fring može da trči. Razlog? Giancarlo Esposito, koji igra Fringa, povredio je članak tokom snimanja i zbog ove nezgode glumac nije mogao da hoda kroz nekoliko epizoda. Likovi Jimmyja McGilla i Mikea Ehrmantrauta se razvijaju i veliki je izazov za scenariste da pronađu odgovarajući balans između te dve priče, a da pri tom drže Mikeov i Jimmyjev svet odvojene. Kao da gledamo dve serije u jednoj! Ipak, njihovi svetovi će se u narednoj sezoni još više sudarati.

Povezana vest:  Preminuo Džejms Gandolfini, poznat po ulozi Tonija Soprana

Mnogi kažu da u trećoj sezoni serije „Humans“ producenti pokušavaju da humanizuju Synthove i dehumanizuju ljude, međutim, prema jednom od producenata serije, Samu Vincentu – nije tako. On smatra da je pravo pitanje koliko smo zaista različiti? Uvek će biti onih koji će misliti da su Synthovi mašine podložne kvaru, koje samo izgledaju kao svesna, emotivna bića, ali šta je sa svim onim stvarima koje nas čine sličnim? Koliko toga imamo zajedničkog?

Povezana vest:  Momci s Medisona i Moderna porodica trijumfovali na 63. dodeli Emmy nagrada

Ono što nas je najviše iznenadilo ove sezone je Maxova okrutnost prema Astrid i igra sa njenim strahom od tame. Da, divan, dobrodušni Max. Ispostavilo se da je jedan od kreatora serije želeo da testira Maxa i pusti ga niz mračan put. Dešavanja je nemoguće predvideti i jasno je da niko u seriji nije siguran. Karen više nije tu. Agnes takođe, a i mnogi drugi likovi su u opasnosti. Iako scenaristi nekada ne žele da izgube odličnog glumca, to je neminovno kada priča prati određeni sled dešavanja. Priča je uvek iznad pojedinca, zato kada se stvori svet, treba ostati dosledan. Bez obzira na cenu.

Povezana vest:  Survivor finale – Uživo

Ne propustite nove epizode svojih omiljenih serija na AMC kanalu.