National Geographic objavio je da će se serija “Kosmos”, osvajač Emija i nagrade Pibodi, vratiti na male ekrane sa trećom sezonom u ponedeljak 4. marta u 21:00 ET (03:00 CET), emitujući se u celom svetu na kanalu National Geographic, u 172 države i na 43 jezika.

En Drujan (NASA-in Vojadžer ploča, Kosmos: Lično putovanje, Kontakt) ponovo će biti izvršni producent i reditelj serijala, koji će činiti 13 epizoda. Izvršni producent je Set Makfarlen (Porodični čovek, Orvil, Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja), Brenon Braga (Orvil, Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja) koji je koautor i reditelj serije i Džejson Klark (Orvil, Kosmos: Prostorno-vremenska odiseja). Nil deGras Tajson, poznata ikona pop kulture, astrofizičar i voditelj emisije nagrađene Emijem “Ćaskanje sa zvezdama”, ponovo će biti voditelj.

Povezana vest:  Sofija Vergara najplaćenija televizijska glumica

Nastavljajući nasleđe svog prethodnika, Kosmos: Mogući svetovi prevešće naučna otkrovenja u prelepo iskustvo koje će gledaoce povesti na nekoliko spiritualnih istraživačkih putovanja. Nova sezona prikazaće prethodno neistražene oblasti, uključujući i izgubljene svetove i svetove koje tek treba istražiti, kao i one svetove na kojima ćemo možda jednog dana obitavati u neverovatnoj budućnosti koju još uvek možemo da imamo.

COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY is hosted by renowned astrophysicist Dr. Neil deGrasse Tyson. As with the legendary original series, the new COSMOS is the saga of how we discovered the laws of nature and found our coordinates in space and time. The series brings to life never-before-told stories of the heroic quest for knowledge, transporting viewers to new worlds and across the universe for a vision of the cosmos on the grandest – and the smallest – scale.

(credit: Seth Reed/FOX)

Snimljen 1980. u saradnji čuvenog astronoma Karla Sejgana i En Drujan, Kosmos je poveo gledaoce širom sveta do najudaljenijih i najtajanstvenijih krajeva univerzuma. Tokom tih putovanja, serijal je prikazivao istinite priče o istraživačima koji su nam pomogli da razumemo gde mi pripadamo u univerzumu.

Povezana vest:  „Mitovi: velike misterije čovečanstva” od 14. marta na Viasat History

Ovo je željno iščekivani povratak svetskog fenomena nakon izuzetno uspešnog emitovanja 2014. godine, kada je postao najgledanija serija na kanalu National Geographic, koju je pogledalo više od 135 miliona ljudi.

U skladu s početkom emitovanja nove sezone serije, National Geographic će izdati i prateću knjigu, Kosmos: Mogući svetovi, autorke En Drujan, dugo iščekivani nastavak međunarodnog bestselera Karla Sejgana nazvanog “Kosmos: Lično putovanje”. Knjiga će u SAD biti u prodaji od 19. februara 2019.

Povezana vest:  Premijere na kanalu Discovery Channel do 5. septembra

Kosmos: Mogući svetovi snimljen je u studiju Kosmos, koji se nalazi u Itaki, u državi Njujork, a koji je pokrenula kompanija En Drujan, “ Fuzzy door productions”, u vlasništvu Seta Makfarlena 2000. godine. Pisci serije su Drujanova i Brenon Braga. Drujanova, Makfarlen, Braga i Džejson Klark su izvršni producenti.

PHOTO:FOX i Seth Reed/FOX