Dokumentarno-igrani serijal „Priče dvoglavog orla“ mladog i talentovanog autora Dušana Miletića kreće sa emitovanjem od 18. februara premijerno na televiziji N1. Ovaj originalni serijal od ukupno pet snimljenih epizoda, koje će publika imati prilike da prati svakog ponedeljka od 20 časova, jedan je od 8 pobedničkih projekata konkursa „Živi svoju ideju“ SBB fondacije zahvaljujući kojem je dobio 3 miliona dinara za svoju realizaciju.

Serijal će prikazati neverovatne ljudske sudbine, neobična mesta i lepotu naših krajeva kroz istorijske činjenice, mitove i legende, kojih je danas malo u literaturi. Svaka epizoda ovog serijala koji se bavi istorijom cele Srbije, predstavlja priču za sebe zahvaljujući originalnimm arhivskim materijalima, scenskom pokretu i naraciji. Prva epizoda koju će gledaoci ekskluzivno moći da pogledaju već u ponedeljak, posvećena je priči iz Drugog svetkog rata, dok je radnja smeštena u Novom Sadu.

Povezana vest:  TV kanal Al Jazeera Balkans na SBB mreži!

“Naši ljudi su danas, zahvaljujući sadržaju koji im je na TV dostupan i koji je veoma prijemčiv za publiku svih kontinenata, češće upoznati sa mitovima i legendama drugih zemalja, nego što je to primer sa sopstvenim nematerijalnim blagom. Zahvaljujući SBB fondaciji koja je prepoznala značaj ovog serijala, mi smo našu ideju oživeli i sada gledaocima možemo otkriti kakvo se kulturno blago krije nadomak njihovih kuća i na koji je način svaka od tih snažnih priča deo nacionalnog identiteta. ” – izjavio je autor, Dušan Miletić.

Povezana vest:  Premijera 3 sezone “Ostrvo - Ber Grils na Discovery kanalu

„U Priče dvoglavog orla verovali smo od samog početka, još kada smo pre dve godine u okviru našeg konkursa Živi svoju ideju, od čak 580 pristiglih ideja izabrali najbolje, a za realizaciju ovog projekta izdvojili čak 3 miliona dinara. Nakon ozbiljnih priprema, ova fantastična riznica priča koje je Dušan prikupio u opsežnom istraživanju širom Srbije ima za cilj očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa, i na veoma originalan način prikazuje velike istorijske događaje, mistična mesta i istorijske ličnosti, koji će konačno oživeti! Zato sa nestrpljenjem čekamo ponedeljak, a verujemo i publika! – izjavila je Jovana Lukić, direktorka SBB fondacije.

Povezana vest:  Opra Vinfri i Lens Armstrong: Ekskluzivno na TLC kanalu