Mafija je danas najpoznatija kriminalna organizacija na svetu, ali dugo je bila zanemarivana jer se tvrdilo da su je naprosto izmislili pisci i novinari željni slave. Dok su svi poricali da postoji, ta organizacija je rasla u senci. Nova kriminalistička dramska serija kanala Epic Drama Detektiv Malteze inspirisana je periodom krvave vladavine sicilijanske mafije i priča o borbi jednog čoveka protiv mafije. Premijera je 2. marta, a prikazivaće se subotom od 21:00.

Radnja je smeštena u 1970-te i priča o korupciji, moći i ličnoj osveti. Kim Rosi Stjuart igra glavnu ulogu policijskog detektiva Darija Maltezea koji se vraća na Siciliju da bi prisustvovao venčanju svog prijatelja iz detinjstva, ali biva upleten u slučaj ubistva zbog koga kreće u rat protiv mafije. Malteze je čovek koji nije spreman da zažmuri ili prihvati kompromis i očajnički pokušava da otkrije istinu. Poput mnogih stvarnih detektiva koji su bili nadahnuće za seriju, on je običan čovek u situaciji koja nalaže da postane junak.

„Il Commissario Maltese“ regia G. M. Tavarelli – Palomar

U seriji glume i Rike Šmid, u ulozi Elize Ripstajn, i Frančesko Skijana, u ulozi Maura Likata. Radnja prati istragu ubistva koja prerasta u mnogo veći slučaj koji uključuje tajanstvene nestanke i ceo niz tajnih ubistava. Detektiv Malteze otkriva složeni sistem korupcije i bezakonja, u kojem ubice i kriminalci sarađuju s moćnim i nedodirljivim građanima, među kojima su i vladini službenici. Tokom istrage, Malteze rizikuje život suočavajući se s ubicama koje su poslate da ga ubiju. Usput stradaju njegovi prijatelji i saradnici, a umalo gubi i ženu u koju se zaljubio.

Povezana vest:  Novi serijal "Idris Elba: Bez ograničenja" na Discovery kanalu

Seriju je režirao Đanluka Marija Tavareli, a scenaristi su Leonardo Fasoli i Madalena Ravalji, koji su već sarađivali na popularnoj italijanskoj kriminalističkoj seriji “Gomora”. Detektiv Malteze ubira hvale kritičara kao italijanska krimi-drama koja spaja patos Kuma sa stilizovanom lepotom Momaka s Medisona (Mad Men).

Detektiv Malteze premijerno se prikazuje na kanalu Epic Drama u subotu 2. marta u 21:00.