Na TV N1 ovog ponedeljka od 20 časova, publika je premijerno mogla da pogleda prvu, od ukupno pet epizodadokumentarno-igranog serijala „Priče dvoglavog orla,“ mladog i talentovanog autora Dušana Miletića. Ovaj originalni serijal koji je odmah zaintrigirao publiku, jedan je od 8 pobedničkih projekata konkursa „Živi svoju ideju“ SBB fondacije zahvaljujući kojem je dobio 3 miliona dinara za svoju realizaciju.

Povezana vest:  MTV FILMSKE VEČERI UTORKOM

Početak ovog serijala obeležila je priča o sudbini prvog broja antifašističkog lista Slobodna Vojvodina, a sada vam ekskluzivno otkrivamo šta se krije u drugoj epizodi pod nazivom „Blago popa Martina,“ koju će gledaoci moći da pogledaju premijerno već 25. februara:

 Na jugoistoku Srbije, u naborima Stare planine, Jermu je pregazilo na hiljade osvajača, što tuđina, što ondašnjih hajduka, ali nijedan od njih nije ostavio traga poput onog osvetničkog, a zlatonosnog, popa Martina Himovića. Njegovo ime se i danas spominje raščepljenim očima i opreznim glasom, a mit o nesnosnom blagu koje je pop Martin sa svojim hajducima sakrio u pećinama pokraj Poganova, raspostranjene su, osim u Srbiji, i  u više okolnih zemalja. I nakon skoro tri veka od njegove osvete, tragači još uvek pokušavaju da odgonetnu Martinove mape, no, prokletstvo kojim počinje ova fantastična legenda, ovu misiju čini borbom na život i smrt.

Povezana vest:  Emisija "Čarolija" od ponedeljka na RTV PINK u jutarnjem programu

Serijal „Priče dvoglavog orla“ prikazuje neverovatne ljudske sudbine, neobična mesta i lepotu naših krajeva kroz istorijske činjenice, mitove i legende, koje je mladi autor prikupio u opsežnom istraživanju širom Srbije. Svaka epizoda ovogserijala koji se bavi istorijom cele zemlje, predstavlja priču za sebe zahvaljujući originalnim arhivskim materijalima, scenskom pokretu i naraciji.