Budite jakeSURVIVOR VIP
Neočekivani obrt: ispao Toni Zen – Katarina i Jelena očajne, žene u blatu: besna Aleksandra zamalo udarila Gocu
Iznenandna objava borbe izazvala je paniku u oba plemena. Alkohol i obilje hrane koje su dobili povodom lažnog ujedinjenja, ne idu na ruku takmičarima, naročito u igri koja zahteva mirne ruke i koncentraciju. Zbog vanrednog izbacivanja i neizvesnog ishoda, Bojana odlučuje da iskoristi tajni imunitet. Zadatak je da se na drvenom valjku sa žljebom, što duže zadrži metalna kugla. Najlošiji iz Bahandija izlazi na crtu najlošijem iz Kasuka, a prvi kome ispadne kugla napušta dalje takmičenje. Dvoboj je rezervisan za Andreja i Tonija, a reper je taj kome manjka koncentracija. Dok Kasuko slavi, Bahandi rida, pre svih Katarina, kojoj je Toni bio favorit ili možda i nešto više od toga…
Samoprozvani general Maksimus, iliti Toni Zen,   stiže u Novo kraljevstvo. On i Marko su iskreno oduševljeni zbog ponovnog sureta. Vesna se momentalno ubacuje u ulogu kraljice, pa poručuje Toniju, da će kao i svi njegovi prethodnici, pre nego što zvanično bude primljen u novo pleme, morati da ispuni određene zadatke. Knez zahteva objašnjenje od Tonija koji ga je nazvao licemerom. Ulaze u žestoku raspravu, a Vesna i Biljana demonstrativno napuštaju mesto sukoba pošto nisu uspele da smire strasti dva alfa mužjaka.
Očaj i tuga obuzimaju Bahandi. Kaća i Jelena i dalje plaču za Tonijem, a Goca pokušava da iskulira situaciju. Nervoza nadjačava, pa već u sledećem momentu stradaju insekti koji su se zavukli u Gocin krevet. Udara ih čizmom iz sve snage i kaže da joj se sve smučilo. Apatija obuzima Jelenu kojoj više nije do borbe i najradije bi otišla kući. Devojke predažu da glumac bude novi lider. Iako su sve prethodne vođe Bahandija stradale, Goca kaže da to nije razlog zbog čega biraju Miloša, već činjenica da je on jedini muškarac u plemenu i da treba da preuzme odgovornost.
E dosadne li zeneLikovanje Kasuka se nastavlja i na ostrvu. Svi se slažu u oceni da je prethodna igra do sada bila psihički najteža i zahvaljuju Andreju što je sačuvao pleme. Voditelj misli da treba da zahvale njegovoj devojci Mariji, jer je na nju mislio sve vreme borbe. Očigledno je i narednog jutra bila u njegovim mislima, jer se ponovo probudio prvi. Kaže da nije mogao da spava, jer je uzbuđen zbog Marijinog rođendana. Do sada je uvek bio sa njom na ovaj veliki dan, pa ga izgleda hvata nostalgija. U sandučetu nalazi pismo koje najavljuje borbu. Jasno je da će biti blata do guše.
Počinje još jedna prljava igra. Ogromnu loptu treba odgurati u prostor gola. Ekipa koja prva osvoji dva poena, izbeći će Plemenski savet. Takmičari se jedva razaznaju od blata, imaju ga čak i na zubima. Igru najozbiljnije shvata Goca, koja ne ispušta iz ruku Aleksandrine gaćice. Vuče, cima i naskače na koleginicu, dok Andrej pokušava da savlada Miloša i loptu pošalje u gol. Iako se pokazuje kao ozbiljna nada našeg rvanja, Goca ne uspeva da izbori pobedu za  Bahandi. Budući da je Bojana iskoristila imunitet, u igri je novi. Priliku da ga pronađe dobija Miloš, a ukoliko uspe, zaštitiće sebe od ženskog klana u svom plemenu.
Aleksandra je poludela zbog Gocinog ponašanja jer joj je sa obe ruke držala kupaći i „gledala“. Perovićevoj je prvo bilo krivo, pa smešno, ali zbog pravila Survivora nije mogla da je udari i ako je poželela. Goca se zamerila i mladom Rokviću, nazvavši ga „šupčinom“, na šta Nikola samo ima da joj poruči: „Gordana, da l’ je moguće?“.
SURVIVOR SRBIJA, četvrtak, 02.12. u 21.00 (23. epizoda)
Povezana vest:  Džejmi Hajneman i Adam Sevidž u novom serijalu Discovery kanala Nezaustavljive lančane reakcije