zidan_katarZinedin Zidan: Ponosan sam što je Katar pobedio u trci za SP

 

Premda su mnogi očekivali pobedu Sjedinjenih Američkih Država u trci za domaćinstvom Svetskog fudbalskog prvenstva 2022. godine, Katar će biti domaćin Mundijalu te godine, po prvi put u istoriji.

Ta je vest, između ostalih, silno oraspoložila Zinedina Zidana, nekadašnjeg velikana svetskog fudbala i francuske reprezentacije, a danas posebnog savetnika u stručnom štabu Žozea Murinja u madridskom Realu.

Povezana vest:  Mančester siti oduzeo Tevesu mesečnu platu

-Ponosan sam zbog te odluke. Ovo je velika pobeda arapskoga sveta – rekao je na početku Zidan, dijete alžirskih emigranata.

-Uveren sam da će Katar fantastično organizovati Svetsko prvenstvo 2022. godine. Oni su mala zemlja, ali ogromnih kapaciteta. Isto tako, nije ovo samo pobeda arapskog sveta, već dokaz da je bliski Istok spreman na organizaciju ovako velikih svetskih smotri. Uveren sam u lepotu Mundijala, lepu organizaciju i nezaboravnu atmosferu.

Povezana vest:  Orsolini: Mihajlović izgubio kilograme, ali ostala je strast

Zidan je, ipak, imao pomešana osećanja nakon dvostruke odluke tokom ovog četvrtka, a kada su u pitanju domaćini Mundijala 2018. i 2022. godine, budući da je onaj koji će se održati 2018. poveren Rusiji.

-Žao mi je Španije, bio sam njen veliki navijač – rekao je Zizou.