Televizija Arena sport i Relog medija centar, organizacija koja je osnovana sa ciljem razvijanja elektronskih sportova i gejming kulture uskoro će ozvaničiti saradnju i zajedno u budućnosti raditi na razvijanju sadržaja e-sporta.

Takođe, početkom 2020. godine u planu je da program Arena sport 5 kanala bude namenjen promociji i popularizaciji elektronskog sporta.

Prvi koraci su već načinjeni, pa će tako tokom subote i nedelje, odnosno 14. i 15. septembra u hotelu Jugoslavija biće održan festival omladine i sporta. FOS će okupiti mnoštvo stručnjaka iz oblasti sporta i nauke koji će kroz interaktivne i edukativne radionice posetiocima približiti značaj obrazovanja, zdravog života i sporta.

Povezana vest:  Saznali ste ko je u ŽIRIJU šou programa JA IMAM TALENAT, a kada čujete ko je VODITELJKA bićete oduševljeni

Na festivalu će učestvovati i predstavnicima Arena sport televizije.

– U poslednjih nekoliko godina elektronski sport doživljava veliku ekspanziju u svetu. Kao kompanija koja želi da prati nove trendove, odlučili smo da u bliskoj budućnosti jedan od naših pet kanala emituje sadržaj vezan za e-sport. Sa druge strane kao društveno – odgovorna kompanija želimo mladima da prenesemo poruku da je to samo jedan vid zabave i rekreacije i da je jako bitno i neophodno da pored toga, omladina bude fizički aktivna. Trudićemo se da organizujemo i akcije, odnosno kampanje kojim bismo podstakli mlade da shvate značaj obrazovanja i redovnog vežbanja – naglasio je direktor Arene sport, Nebojša Žugić.

Povezana vest:  Samsung Electronics i PRVA srpska televizija predstavili inovaciju na domaćem medijskom tržištu - "PRVA SMART TV" APLIKACIJU

Belgrade open, odnosno takmičenje u elektronskim sportovima u okviru Festivala omladine i sporta počinje danas od 19h u hotelu Jugoslavija.