U Bolonji ovog vikenda počinje Prvenstvo Evrope malokalibarskim oružjem.

Takmičarski program otvaraju juniori i juniorke. Srbiju na šampionatu u omladinskoj konkurenciji predstavlja šestoro strelaca, a svi će se takmičiti u nedelju. U trostavu za muškarce (3 puta 40 metaka) učestvovaće Marko Ivanović, Aleksa Mitrović i Dimitrije Gaćeša. U istoj disciplini za juniorke na vatrenu liniju izlaze Marija Kolarević, Lara Canić i Ivana Marić.

Za osam mesta u finalu trostava za juniore boriće se 35 strelaca iz 16 zemalja. Osam reprezentacija će imati kompletne tročlane timove i nadmetaće se i u ekipnom plasmanu. Ekipa Ivanović, Mitrović, Gaćeša je nedavno, na jednoj od najvažnijih proba za šampionat Evrope, na turniru u Plzenju postavila ekipni državni rekord 3.483 kruga i zamalo ostala bez medalje.

Povezana vest:  Nastavak Kupa Srbije pomeren za nedelju dana

Takmičenje juniorki u trostavu je još masovnije, jer prijavljene su 44 devojke iz 18 država. U borbi za ekipni plasman učestvovaće 12 selekcija.

-Prvi utisci o prvenstvu su povoljni, uslovi za treninge i takmičenje su prilično dobri – kazao je posle prvog treninga Ivan Manojlović, član stručnog štaba SSS.

Uz Manojlovića, u stručnom štabu juniorske reprezentacije su Saša Iker i trener po pozivu Darko Jovanović.

Povezana vest:  Za najmlađe – trostav vadzušnom puškom

Omladinska selekcija Srbije je prethodnica našeg seniorskog tima, koji će naredne sedmice, u dve grupe, stići u Bolonju.

Seniorski šampionat Starog kontinenta počinje u ponedeljak. Naši strelci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama, koje su na programu u petak i subotu. Uzdanice Srbije u seniorskim takmičenjima su Zorana Arunović, Jasmina Milovanović (obe MK sport pištolj), Andrea Arsović, Sanja Vukašinović, Ivana Anđušić Maksimović, Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Milenko Sebić (svi MK puška trostav).

Povezana vest:  Bronza Zorani Arunović u Granadi