bundes kelhajm mikec prvi red dugi sa desna

Mikec i Grgić odveli svoje ekipe na završni turnir Bundes lige pištoljem

Damir Mikec prva „tabla“ Kelhajma iz Gminda i Dimitrije Grgić, standardni član prve ekipe Valdkirha doveli su, dobrim rezultatima u poslednja dva kola prve Bundes lige „Jug“, svoje ekipe na završni turnir od 12. do 14. februara na streltu u „Gebel hotelu“ u Rotenburgu koji je drugu godinu za redom, domaćini četvrtfinala, polufinala i finala!
– Kelhajm je pobedio u oba meča u poslednjoj rundi i kao drugi tim Bundes lige „Jug“ otišao na završni turnir, gde će u mu u četvrtfinalu protivnik biti trećeplasirani sa „Severa“ Kriftel- rekao je Mikec koji je lane sa Kelhajmom osvojio Bundes ligu savladavši u finalu Valdenburg sa 3:2.- U prvom susretu smo sa 5:0 pobedili Dinamit Firt. Doneo sa poen pobedivši Sandru Hornung 386:382. U drugom susretu bili smo bolji sa 4:1 od ekipe Vilm na Rajni. Sa 387 krugova, čime sam veoma zadovoljan, doneo sam poen timu protiv Markusa Abta koji je imao 379 krugova.
Dimitrije Grgić je doneo poen svom Valdkirhu na gostovanju protiv Valdenburga savladavši sa 386:380 Abdulaha Ustaoglua, ali nije bilo dovoljno za trijumf, jer je meč završen minimalnom pobedom domaćina 3:2. U drugom susretu poslednjeg kola, Valdkirh je bio domaćin Althajm Valdhauzenu i poebdio je sa 4:1. Grgić je bio siguran. sa 387:380 pobedio je Holgera Halea i doneo poen.
I Mikec i Grgić su bili „strelci dana“ u oba meča poslednje runde. Valdkirh će u četvrtfinalu za protivnika imati drugoplasirani tim sa „Severa“, Braunšvajger.
U grupi „Jug“, bogati Minhen, za koga je jedan meč gađao i srpski strelac Anrija Zlatić, osvojio je prvo mesto sa 20 bodova (jedan poraz, poen razlika 47:8). Kelhjam je drugi takođe sa 20 bodova (jedan poraz, poen razlika 45:10). Valdkirh je treći sa 18 bodova, dok je Valdenburg četvrti sa 16 bodova.
Iz grupe „Sever“, Bundes ligu je bez poraza završio Brojsted (22 boda), drugi je sa 20 bodova Braunšvajger, treći je Kriftel sa 18 bodova, a četvrta je Olimpija Berlin sa 16 bodova.
– Završnica Bundes lige sa poklapa sa turnirom u Austriji, koji je deo našeg programa priprema za Rio i ne znam da li ćemo dobiti dozvolu sportskog direktora Srećka Pejovića da se borimo za titulu – dodao je Mikec.- Finale Bundes lige je samo po sebi događaj, dolaze navijači autobusima, atmosfera je paklena, ceo meč gađaš u buci kao da je finale svetskog prvenstva. Očekuje se oko 3.000 gledalaca naoružanih trubama, čegrtaljakama, bubnjevima… Ulaznica je osam evra za dva dana. Lane sam pred EŠ u Holandiji gađao na završnom turniru i osvojili smo titulu. Potom su čak četvorica strelaca iz Kelhajama bili u finalu Evropskog prvenstva: Filip Grim je osvojio zlato, meni je pripalo srebro, Pablo Karera i Manuel Helgemajer su se plasirali među osam…
Mikecov Kelhajm, za koga je svojevremeno gađala i Jasna Šekarić, pokušaće da osvoji treću titulu u Bundes ligi posle 2009. i 2015. Valdkirh Dimitrija Grgića je 2015. iz druge Bundes lige, kao drugoplasirani, prešao u prvu i u debitantskoj sezoni došao do završnog turnira!

Povezana vest:  Jasna Šekarić ulazi u olimpijsku istoriju

PHOTO: INFO CENTAR