Internazionale Milano v US Sassuolo Calcio

Sasuolo u 90. minutu savladao Inter

Fudbaleri Sasuola savladali su na gostujućem terenu ekipu Intera sa 1:0 (0:0), u utakmici 19. kola italijanske Serije A.
U meču koji je obilovao šansama, jedini gol viđen je tek u samom finišu susreta, i to iz penala koji je realizovao Beradi.
Prvo poluvreme počelo je odličnim šansama za domaći sastav, i to preko Ikardija i Ljajića, dok su s druge strane gosti su svoje prilike imali preko Sansonea i Misirolija, ali Handanovič je odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.
U nastavku Inter je ponovo imao sjajne šanse preko Ljajića i Kondogbije, ali je gostujući golman, Konsigli ostao nesavladan. Do kraja meča ređale su se šanse oba tima, ali nije bilo promene rezultata. Kazna za promašaje Intera, koji je bio bolji rival na ovom meču, stigla je u samom finišu susreta kada je arbitar posle starta Mirande nad Defrelom, dosudio penal, a Beradi je bio siguran za veliki trijumf Sasuola.
Za ekipu Intera svih 90 minuta na terenu proveo je srpski reprezentativac Adem Ljajić.
Ovom pobedom Sasuolo je pretekao Milan na šestoj poziciji sa 31 osvojenim bodom, dok je Inter ostao na prvoj poziciji sa 39, pa će danas Napoli, ukoliko savlada Frozinone, imati šansu da preuzme čelo tabele u Seriji A.
Rezultati:
Inter – Sasuolo 0:1 (Beradi 90+pen.)
Danas:
Atalanta – Đenova 15.00
Bolonja – Kjevo 15.00
Frozinone – Napoli 15.00
Verona – Palermo 15.00
Torino – Empoli 15.00
Sampdorija – Juventus 20:45
Juče odigrano:
Karpi – Udineze 2:1
Fiorentina – Lacio 1:3
Roma – Milan 1:1
Tabela: Inter 40, Napoli 38, Fiorentina 38, Juventus 36, Roma 34, Sasuolo 31, Milan 29, Empoli i Lacio po 27…

Povezana vest:  Dani Alveš odbio 12 miliona evra godišnje od Kineza

PHOTO: Marco Luzzani/Getty Images