Poletite” sa serijalom “Evropa odozgo” jer National Geographic kreće na neverovatno putovanje nebom po Starom kontinentu, praveći prelepe snimke iz vazduha i prikazujući iz jedinstvene perspektive neke od najlepših kulturnih, geografskih i turističkih atrakcija Evrope.

 

Premijera novog šestodelnog serijala “Evropa odozgo” zakazana je za 10. novembar u 22h na kanalu National Geographic.

 

Serijal “Evropa odozgo“ sniman je godinu dana i detaljno prikazuje kulturne, istorijske, pronalazačke i inženjerske poduhvate, koji su učestvovali u oblikovanju ovog neverovatnog kontinenta i njegovog stanovništva. Nesvakidašnji kadrovi omogućavaju gledaocima da vide sezonske promene doslovno u sekundama, dok cvetaju polja lala u Holandiji i lede se vodopadi na Dolomitima u Italiji.

Svaka epizoda obrađuje jednu evropsku zemlju i ovo neverovatno putovanje nebom prikazaće neke od najlepših tvorevina prirode i priče o ljudima i inženjerskim poduhvatima koji oblikuju savremene države.

Tokom serijala, gledaoci će “lebdeti” iznad poznatih kulturnih atrakcija, kao što je još uvek nezavršena Sagrada familija, na kojoj arhitekte rade danonoćno, posetiće prelepe stare vetrenjače i plutajuće domove u Holandiji i “Projekat Eden” u Ujedinjenom Kraljevstvu, u kojem baštovani šišaju biljke viseći sa krova kupole.

Povezana vest:  Serija Dosije Iks se vraća na male ekrane

Ostale zanimljivosti serijala čine snimci tropskog odmarališta smeštenog u napuštenom hangaru za cepeline u Nemačkoj, pregled najvećeg dvorca na svetu smeštenog u Poljskoj i preletanje staze za vežbanje vožnje trkačkih automobila u Italiji koji će sigurno uzbuditi gledaoce.

Met Tejlor, glavni potpredsednik zadužen za dokumentarni sadržaj National Geographic kanala kaže: ”Kroz neverovatne snimke i detalje koje očekujete na National Geographic kanalu, serijal “Evropa odozgo“ prikazuje zapanjujući preobražaj Evrope tokom jedne godine. Od živopisnih boja leta do hladnih zimskih pokrivača, i svega između, ovaj serijal vodi gledaoce kroz zadivljujuće putovanje koje će, nadamo se, zaokupiti pažnju gledalaca. Nadamo se da će nam se publika pridružiti na ovom prelepom vizuelnom putovanju kroz Evropu.”

Spisak epizoda:  

Evropa odozgo: Italija

Premijera 10. novembra u 22h

Kamere preleću blaga drevnog Rima, ”klize” pored pristaništa u Veneciji i posmatraju ribare na Siciliji iz ptičje perspektive. Posmatramo hrabre naučnike koji se penju po vulkanu Etna, gledamo neobične vibrirajuće viljuške u maslinjacima Pulje i trkamo se zaleđenom stazom u Alpima, u najneobičnijoj školi automobilističkih trka na svetu.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNA PREMIJERA NOVE SERIJE IZ ORGINALNE HBO PRODUKCIJE - Hronike Tajms Skvera

Evropa odozgo: Nemačka

Premijera 17. novembra u 22h

Preletite iznad fabrike veličine jednog grada, letite pored žičare koja je oborila svetski rekord i pogledajte najveće vozilo na svetu iz ptičje perspektive. Ali ova država ima svoju blesavu stranu. Letećemo kroz tropsko odmaralište smešteno u napuštenom hangaru za cepeline i pregledati 10 malih ostrva u kojima građani imaju svoje lične vozove.

Evropa odozgo: Holandija

Premijera 24. novembra u 22h

Ovo neverovatno vazdušno putovanje prikazuje inovacije koje su od Holandije napravile tehnološkog diva. Leteći visoko iznad vetrenjača, futurističkih plastenika, savremenih turbina i plutajućih domova, pokazaćemo kako se Holandija bori za životni i poljoprivredni prostor. Neobična utvrđenja pokazuju borbu za nezavisnost, a drevne novogodišnje tradicije održavaju osećaj zajedništva.

Evropa odozgo: Ujedinjeno Kraljevstvo

Premijera Premijera 1. decembra u 22h

Ovo neverovatno putovanje nebom prikazuje Ujedinjeno Kraljevstvo kakvim ga dosad niste videli. Kamere nadleću Prolaz divova dok radnici na skuteru za vodu skupljaju smeće. Hrabri baštovani koriste motorne testere dok vise sa krova hale Eden projekta, i prolazimo kroz London dok se čisti jedan od najviših nebodera u gradu.

Povezana vest:  Ešton Kučer opet dobija svoj TV šou 'Punk' d'

Evropa odozgo: Poljska

Premijera 8. decembra u 22h Preletećete preko najvećeg dvorca na svetu, lebdeti kroz vatromet u Krakovu i prisustvovati poteškoćama evropskog bizona, najveće kopnene životinje Evrope. Ovaj pogled na Poljsku, iz ptičje perspektive, prikazuje državu koja prolazi kroz neverovatan preobražaj. U Varšavi, Poljaci vredno grade zgradu koja će po završetku postati najviša zgrada u Evropskoj uniji.

Evropa odozgo: Španija

Premijera 15. decembra u 22h

Preletite iznad Sagrade familije u Barseloni, dok arhitekte rade danonoćno kako bi završili izgradnju. Hrabri lovci na školjke spuštaju se niz strme litice da bi ulovili neke od najekskluzivnijih školjki na svetu. Lebdećemo iznad jedne od najvećih napuštenih zgrada na svetu, smeštene duboko u severnim planinama Španije.