Međunarodni dan pronalazača obeležava se 9. novembra, na rođendan glumice i pronalazačice Hedi Lamar. U skladu sa ovako važnim danom koji proslavlja velika imena nauke, mi smo odradili jedan mali projekat i pronašli – najbolji program za ovu nedelju!

U četvrtak, 7. novembra, na kanalu FilmBox Plus možete pogledati prvu epizodu serije „Kardiolog” u 21h Život kardiohirurga u usponu dobija neslućeni zaokret i vrlo brzo sve što je stvorio se ruši. Od poznatog gradskog, postaje sitan provincijski doktor. Ovo je možda najgora godina njegovog života. Nakon mnoštva nevolja, kardiohirurg dr Hju Najt, kažnjen je od strane Medicinskog tribunala i poslat na jednogodišnji rad kao lekar opšte prakse u svom rodnom gradu, Vajhoupu.

Povezana vest:  Serijal "Dr Džef: Veterinar Stenovitih planina" vraća sa drugom sezonom

Kanal FunBox UHD u subotu, 9. novembra, donosi „Nepoznate kuhinje” sa Filipina u 19h. Emisija „Nepoznate kuhinje” se bavi detaljnim pregledom poznatih i manje popularnih destinacija kako bi odgovorila na pitanje zašto njihove kuhinje nisu svetski čuvene. Nacija sa 7000 ostrva nema problema sa plažama, suncem ili morem, ali trpi posledice opšte slike o svojoj hrani. Džonatan sleće u Manilu i otkriva da su najbolji kuvari veoma svesni tog problema i, sledeći njihov savet, kreće u ekspediciju da pronađe deo rešenja. Vozeći se od plemenskih sela lovaca na glave, preko kolonijalnih gradića zaustavljenih u vremenu, do restorana u senci džinovskih američkih zdanja, on polako sklapa zanimljivu priču. U gustoj džungli neko blago ostaje skriveno, dok neko drugo potpuno neočekivano izlazi na svetlost dana. Ali opasnost uvek vreba… pritajene murine, staze kojima preti i zabranjena polja iza zasada pirinča.

Povezana vest:  Serija “Devedeset dana za venčanje” na TLC kanalu

Istog dana, posle „Nepoznatih kuhinja”, možete uživati u filmu „Bez sna” na kanalu FB ArtHouse. Ovo ostvarenje počinje u subotu u 21h i donosi jednu zanimljivu priču. Grof Karl Julisis fon Salis-Maršlins bio je švajcarski botaničar i prirodnjak. Na brojnim putovanjima je posmatrao i proučavao predele koje je posećivao. Godine 1789, posećuje Napuljsko kraljevstvo.  Na povratku kući je napisao knjigu o tome. Evo kako opisuje svoju posetu Kazinu del Duka u San Baziliju, najvećem imanju Apulije u južnoj Italiji: „Ova mesta su sada besana i napuštena usred poremećene modernosti. Istorija kao ruševine”.

Povezana vest:  Kraj serije Operativci