Svi mi poznajemo jednu ili dve disfunkcionalne porodice. Zaboga, pa niko nije savršen – svi mi imamo jednog ili dva rođaka koji je poznat po tome da može napraviti problem na porodičnim okupljanjima, ko voli da se svađa, ko pije preko svake mere – čak i koji je problematičan kada popije.

Ako bi mogli da napravimo TV robota ovake osobe, tada bi on sasvim sigurno bio savršen za TV seriju Shameless. Ova serija je ponekad gruba, ponekad vas je sramota to što gledate, ali je uvek zabavna i zbog toga je toliko i gledana sve ove godine.

U ovom članku ćemo pogledati neke moment kada je ova serija otišla možda i malo predaleko i kada smo svi gledali u ekrane TV prijemnika otvorenih usta u neverici.

Epizoda kada Frenk iskorišćava svoje najmlađe dete da pokrije svoje brljotine

Kada pričamo o blamažama i opasnim situacijama, Frenk je prva osoba koja nam pada na pamet. Neizlečivi alkoholičar koji je ostavio svoje petoro dece i koji konstantno traži način kako da uz pomoć prevare zaradi novac. Nebitno da li lažira smrt rođaka kako bi podigao čekove socijalne pomoći, ili krade torbe starijim gospođama, ovaj lik iz serije je naprosto spreman na sve.

Ipak, pomislili bi da će se Frenk zaustaviti kada dođe do njegove dece; ali grdno se varate. Frenka apsolutno ništa ne sprečava da dođe do novca, pa ni njegova deca!

Nakon što je izgubio opkladu od $10,000 da li će kolega alkoholičar moći da ostane budan nakon dva pucnja iz šok pištolje (ne pitajte), ubrzo shvata da nema novca da pokrije isti dug. A gde je problem? Kolega od koga je izgubio dug je poznati i ne baš ljubazni zelenaš koji preti odmazdom ako mu njegov dug ne bude plaćen.

Povezana vest:  Svih 10 sezona hit serije „Prijatelji“ od 15. aprila na HBO GO-u

Onda kada mu trogodišnje dete Liam biva kidnapovano od strane zelenaša, život njegovog deteta bude u rizičnoj poziciji. Tek kasnije, tokom epizode, uz pomoć porodice, mali Liam biva spasen.

Frenk bi trebao da zahvali sreći i možda bi mogao da pročita članak o odgovornom klađenju. Stvari su mogle biti mnogo gore po njega i njegovu familiju u tom slučaju.

Epizoda kada Sheila ubije Frenkovu majku

Svi znamo da Sheila nije ono za šta se prikazuje. Njen izgled hrišćanke i domaćice je u suprotnosti sa njenim potrebama u spavaćoj sobi i igračkama za odrasle. Ipak, niko od gledalaca nije mislio da je sposobna da bude hladnokrvni ubica, poput Keti Bejts u filmu Misery.

Sad, pre nego je označimo kao ženskog Čarls Mensona, moramo reći da je bilo određene logike u celokupnoj situaciji. Frenkova majka je bila toliko bolesna da je naprosto priželjkivala smrt. Dugoročna borba sa rakom je uzela svoj danak i ona je bila u potpunosti izmučena od same bolesti. Sheila je uzela ulogu medicinske sestre, uzela jastuk i ubedila sebe i nju da radi božiji posao. Jednostavno!

Ipak, u pravom stilu serije Shamless, stvari nisu baš išle po planu. Baka Galager nije otišla tiho kako se to očekivalo. Počela je da se bori za svoj život dok je Sheila stiskala jastuk sve jače i jače. Ono što je trebalo da bude mirna scena sa porukom, pretvorilo se u jedan od najšokantnijih momenata u celoj seriji, te zasluženo dolazi na našu listu.

Epizoda kada Frenk prijavljuje svoju porodicu vlastima

To je bila poslednja kap u prepunoj čaši. Frenk se ponovo pojavio pijan i osramotio je porodicu opet, te je njima bilo dosta svega.

 Izbacuju ga iz kuće, ovaj put zauvek. Frenk ne može da veruje: zar njega? Divnog oca koji je uvek pružao sve svojoj nezahvalnoj deci? Kako se samo usuđuju? Sada će im on pokazati!

Povezana vest:  HBO EUROPE DOKUMENTARAC „TOTO I NJEGOVE SESTRE" PROGLAŠEN NAJBOLJIM NA UPRAVO ZAVRŠENOM SARAJEVO FILM FESTIVALU

U pijanom magnovenju on zove policiju iz kafane. Prijavljuje da neka deca bez nadzora roditelja divljaju po komšiluku id a su opasnost kako za sebe, tako i za društvo. Čak je rekao da sve izgleda kao u filmu Gospodar Muva, po njegovim rečima.

 Naravno, kada se vlasti pojave, to je najgori mogući moment za porodicu, pošto Mickey krvari od posledica obračuna, a oko njega je tuce dece koje se ponašao pomahnitalo. Ajmo deco u centar socijalne službe… 

Epizoda kada Fiona omogućava bebi Liamu da se predozira kokainom!

Fiona je dobila posao! Vreme je da se to proslavi!

Ona odlučuje da napravi žurku povodom toga i da pozove sve koje poznaje. Na žurci naravno ima velika količina alkohola, a u pravom stilu porodice Gallagher, tu je i solidna količina kokaina koji se nalazi u kuhinji.

Fiona se odlično provodi za vreme ove žurke i taman kada je okrenula leđa da bi malo đuskala, mali Liam se penje na kuhinjski šank i gura glavu u beli prašak. Iako se tako nešto ne događa često, bilo je primera da deca slučajno koriste droge u realnom životu takođe. Kada se starija sestra okrene ima šta i da vidi: bebu koja je izgubila svest!

Na svu sreću neko se setio da pozove hitnu pomoć, koja ubrzo dolazi i odvozi malenog Liama u bolnicu gde mu na kraju spašavaju život. Ali tu nije kraj uzbuđenjima u toj epizodi, pošto ubrzo dolazi policija koja odvodi Fionu u stanicu i optužuje je za zanemarivanje deteta i zatvorsku kaznu.

Sa ekipom TV serije Shameless se družimo već 10. sezona!

Epizoda kada Galageri kidnapuju pacijenta sa Alhajmerovom bolešću

Povezana vest:  Kanal Epic Drama donosi vam italijansku kriminalističku dramu Detektiv Malteze… iz pera pisaca “Gomore”

Strina Džindžer je bila vrlo darežljiva prema Frenku nakon što je umrla naravno.

Nakon što su je sahranili u dvorištu i naplatili njene čekove socijalne pomoći na koje nisu imali pravo, policija počinje da sumnja u Frenka, sa punim pravom.

Kada policija zakaže posetu kući, Frenk mora da nađe zamenu za strinu Džindžer i to brzo. Problem je u tome da niko normalan ne bi pristao na tako nešto.

Rešenje pronalaze u komšinici Veronika, koja radi u lokalnom staračkom domu ii ma pristup gomili pacijenata sa Alhajmerovom bolešću. Za određenu količinu novca, ona pristaje da “pozajmi” jednog pacijenta na dan, da se pretvara da je strina Galager.

Kada se vlasti konačno pojave, imaju da vide po stanu gomilu fotografija koje je porodica Galager napravila sa konfuznom staricom. Trik uspeva i Frenk još jednom uspeva da izbegne zatvor.

Epizoda kada Debi laže da je bila zlostavljana

Eh, ta mala Debi. Bila je pravi mali anđeo kada je serija počela da se emituje, sa svojim nevinim lice mi dragim osmehom.

To se ubrzo menja kada rođak Partik pokuša da oduzme kuću od porodice Galager. Nakon što je falsifikovao svoje ime na oporuci strine Džindžer (ipak je to bila njena kuća prvo), on tvrdi da ima puno pravo na kuću i želi da izbaci Galagerove napolje.

Kako postoji šansa da provedu noć na ulici porodica mora da smisli neki plan brzo. Partik im je rekao da se sele id ok se oni pakuju on otvoreno likuje.

Tada nastupa Debi, koja sa nevinim izrazom lica govori kako će zvati policiju i reći da ju je Patrik zlostavljao kad je bila mala. To je totalna neistina, ali dovoljna laž da uplaši rođaka koji ostavlja porodicu Galager na miru.

Možda Debi i nije takav anđeo nakon svega…

PHOTO: Showtime promo