Ako ovih dana tragate za interesantnim i autentičnim novogodišnjim poklonom, naša je preporuka da drage osobe obradujete ulaznicama za predstojeći 17. Beogradski festival igre! Sigurni smo da nećete pogrešiti, jer su trupe koje dolaze u Srbiju naredne godine – zaista „čista senzacija“.

Pravo sa scene njujorške Metropoliten opere, u Beograd i Novi Sad stiže Njujork Siti balet.  To je jedna od onih baletskih kompanija koje po prvi put gostuju u našem regionu i tokom naredne decenije sigurno se neće vratiti. Komadi Balanšina i Robinsa, pravi koreografski dragulji u izvođenju prvaka i solista čuvene trupe, obećavaju pozorišno iskustvo koje će se prepričavati!  (13.03. @ Srpsko narodno pozorište i 14.03. @ Jugoslovensko dramsko pozorište)

Povezana vest:  Suze, smeh i aplauzi sinoć na premijeri predstave „Najusamljeniji kit na svetu”

Čuveni Jakopo Godani priprema sa igračima Drezden Frankfurt kompanije, ali i sa umetnicima koje je upoznao u Srbiji, spektakl za pamćenje. Biće to prvo koreografsko delo koje se kreira posebno za beogradsku publiku. Neponovljiv vatromet žive orkestarske muzike i virtuozne igre. (21.03. @ Sava Centar)

Omiljena trupa slavnog montrelskog kantautora Leonarda Koena bila je Ballet Jazz Montreal. Fantastičnim igračima i koreografima, ovaj umetnik je ostavio svoje pesme. Tako je nastala predstava „Dance Me“, sa energijom rok koncerta i estetikom vrhunske igre i scenskih dostignuća. Komad će se igrati samo 3 godine u 100 svetskih metropola. Zato, bilo da je u pitanju ljubitelj umetničke igre ili neko koga savremena igra nije nikada privlačila, ovaj događaj se jednostavno ne sme propustiti! (12.4. @ Sava Centar)

Povezana vest:  Nova knjiga Tomasa Eriksona, Okruženi lošim šefovima

Ulaznice se prodaju na www.belgradedancefestival.com, sa vrednim popustom za korisnike Visa kartica.