„Novi papa“ (The New Pope), nastavak hit serije „Mladi papa“ oskarovca Paola Sorentina, imaće premijeru 10. januara na HBO GO-u, kada prve dve epizode dolaze u ponudu. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu, gde će prva epizoda biti prikazana 14. januara u 20.00h.

„Novi papa“ nastavlja priču tamo gde je „Mladi papa“ stao. Papa Pije XIII (Džud Lo) je u komi. Nakon izvesnog vremena, Vojelo uspeva da izdejstvuje da ser Džon Brenoks (Džon Malkovič), umeren i sofisticiran engleski aristokrata, bude izabran za papu pod imenom Jovan Pavle III. Novi papa je naizgled savršen, ali krije svoje mane i tajne. On odmah shvata da će biti teško da zauzme poziciju svog harizmatičnog i upečatljivog prethodnika, dok se u Vatikanu Vojelo trudi da vodi Crkvu pod udarom raznih skandala – koji prete da zbrišu najviše ešalone zauvek – ali i spoljašnjih pretnji. Ispostavlja se da su Sofija i Ester drugačije nego što se predstavljaju, a kardinal Gutijerez nastavlja da se bori protiv neistomišljenika. Takođe, grupa vernika idealizuje Pija XIII koji počinje da šalje čudne poruke iz bolničkog kreveta.

Povezana vest:  Premijera dokumentarca "ONE LAST PUSH" u susret Zimskim olimpijskim igrama Beijing 2022 ekskluzivno na Eurosportu

Svih devet epizoda režirao je oskarovac Paolo Sorentino, koji je ujedno i jedan od scenarista, uz Umberta Kontarela i Stefana Bisesa. U glavnim ulogama su Džud Lo i Džon Malkovič, a svoje uloge iz „Mladog pape“ ponoviće Silvio Orlando, Havijer Kamara, Sesil De Frans, Ludivin Sanje i Mauricio Lombardi. Pridružuju im se i Henri Gudman, Ulrih Tomsen, Mark Ivanir, Julija Snigir i Masimo Gini. Šeron Stoun i Merilin Menson će se takođe pojaviti u seriji u gostujućim ulogama. Seriju „Novi papa“ potpisuju Sky, HBO i Canal+, a među izvršnim producentima su Paolo Sorentino i Džud Lo.

Povezana vest:  Saut park će se prikazivati bar još tri godine