Nova serija „Velika“ (The Great), satirična drama koja prati uspon Katarine Velike, imaće premijeru 16. maja na HBO GO-u, kada će u ponudu istovremeno doći sve epizode. Serija će takođe biti emitovana na HBO kanalu od 2. juna, utorkom u 20.00h.

Scenarista Toni Maknamara, koji je bio nominovan za Oskara za film „Miljenica“, autor je ovog višežanrovskog, antiistorijskog osvrta na Rusiju iz 18. veka. „Velika“ prati uspon Katarine Velike (El Fening), od marginalne ličnosti do carice koja je najduže vladala u istoriji Rusije. Prva sezona je zabavna i anahronistička dramatizacija priče, koja se samo povremeno oslanja na istorijske činjenice, o mladoj romantičnoj devojci koja dolazi u Rusiju zbog ugovorenog braka sa kapricioznim carem Petrom. Očekujući ljubav i vedrinu, ona pronalazi opasan, siromašan i zaostali svet koji odlučuje da promeni. Potrebno je samo da ubije muža, pobedi crkvu, ućutka vojsku i pridobije dvor. Ovo je jedna veoma savremena priča o prošlosti koja obuhvata mnoge njene životne uloge – ljubavnicu, učiteljicu, vladarku, prijateljicu i borca.

Povezana vest:  Sportska superzvezda izlazi sa 50 žena da bi našao ljubav svog života – nova serija „HVATANJE KELSIJA“ (CATCHING KELCE) na kanalu E!

U glavnim ulogama su El Fening i Nikolas Holt, kao i Fibi Foks, Adam Gadli, Gvilim Li, Čeriti Vejkfild, Daglas Hodž, Saša Devan, Sebastijan Desuza, Bajo Gbadamosi i Belinda Bromilov.