„Doza sreće“ (A Dose Of Happiness), najgledanija savremena drama u Bugarskoj u zadnjih 30 godina,  zasnovana na istinitoj priči o drogi, padu, strahu i iskupljenju, postala je dostupna u okviru HBO GO ponude, dok je sledeći termin emitovanja na HBO kanalu 9. jun u 22.00h.

„Doza sreće“ je biografski film o novinarki Veseli Totevoj, koju glumi njena ćerka Valentina Karoleva. Radnja filma odvija se tokom 1990-ih godina, kada droga postaje široko dostupna u Bugarskoj. Ovo je priča o potrazi za srećom, ali i pronalaženju pakla, jer sreća, kao i đavo, ima mnogo lica. Ljubavna priča Vesele Toteve menja njen život iz temelja, ali ga istovremeno uništava. Međutim, njena porodica je uvek uz nju i pomaže joj u teškim trenucima.

Povezana vest:  Premijera na kanalu Animal Planet: Majstori za kuće na drvetu

Film je zasnovan na romanu Vesele Toteve „Pad i spasenje: Ispovest jedne zavisnice“ (2016), u kojoj opisuje iscrpljujućuju, ali uspešnu, sedmogodišnju borbu sa zavisnošću. Vesela je bila konsultant tokom snimanja filma, ali je iznenada preminula šest meseci pre premijere, 4. marta 2019. godine.

Režiju potpisuje mlada rediteljka Jana Titova, koja je povodom premijere izjavila: „Želeli smo da snimimo lep i inspirativan film, kako bismo poslali poruku punu nade i pokazali da je spas moguć. Istovremeno nam je cilj bio da informišemo roditelje i tinejdžere o posledicama zavisnosti. Od trenutka kad smo počeli da se bavimo prićom Vesele Toteve, bilo nam je jasno da to neće biti samo film, već naša misija. Naš fokus je uvek bio na tome da film dođe do međunarodne publike, jer je ovo multikulturna priča za koju se nadamo da će menjati živote.“

Povezana vest:  JESEN NA HBO-u