Kao odgovor na građanske nemire u Americi prouzrokovane ubistvom Džordža Flojda, Opra Vinfri Network (OWN) je uradila emisije „Opra Vinfri predstavlja: šta dalje?“ koje će se emitovati kao dva jednočasovna sepcijala u subotu, 20. juna od 21h i 22h na kanalima Discovery i TLC istovremeno.

U specijalu Opra Vinfri razgovara sa crnim liderima, aktivistima i umetnicima o sistemskom rasizmu i trenutnim dešavanjima u Americi. Među istaknutim gostima između ostalih bili su: političar Stejsi Abrams, novinar Čarls M. Blov; gradonačelnica Atlante, Kiša Lens Botoms; filmska producentkinja Ava DuVernej, profesorka Dženifer Eberhart, kao i novinarka i dobitnica  Pulicerove nagrade za “Projekat 1619” Nikol Hana-Džouns.

Povezana vest:  VIASAT WORLD POKREĆE TV1000 RUSSIAN KINO OTT USLUGU

“Razgovarala sam sa prijateljima i liderima pokreta o tome šta nam je sledeći korak. Mislim da je od interesa javnosti da stavimo u fokus ideje, strahove i komentare ljudi“, rekla je Opra Vinfri.

“Kao mreža posvećena pružanju podrške ljudima crne puti, OWN omogućava našoj zajednici da vodi dijalog i daje korisne resurse u ovom izazovnom vremenu dok žalimo zbog ubistva Džordža Flojda i težimo da ostvarimo promene“, rekla je Tina Peri, predsednica OWN-a. „Ponosna sam što nam se Discovery porodica pridružila kako bismo uvećali značaj ove humane poruke.”

Povezana vest:  Novi obrt u drugoj sezoni serije "Hejven"

“Samo Opra može da nas poveže u ovom kritičnom trenutku u našoj istoriji i omogući nam perspektivu i naredne korake. Čast nam je što smo postali partneri OWN-a i što koristimo naš globalni uticaj i milionsku gledanost na više od 200 tržišta, kako bismo preneli ovu važnu diskusiju o svetskim ekonomskim problemima, socijalnoj pravdi i jednakosti”, rekao je David Zaslav, predsednik i CEO u Discovery-ju.

Povezana vest:  FARMA 3. SEZONA, Limenova tim pobedio na glumačkom takmičenju