Izdavačka kuća Laguna i Banca Intesa, u saradnji sa Narodnom bankom Srbije (NBS) i kompanijom WSPay, omogućile su potrošačima da na jednostavan i brz način, a bez upotrebe platnih kartica, obavljaju kupovinu na internetu u okviru Instant platnog sistema (IPS).

U pitanju je potpuno bezbedan i dosad najbrži način plaćanja na internetu, a sve što treba da uradite jeste da prilikom izbora načina plaćanja izaberete opciju „Instant plaćanje Narodne banke Srbije – IPS skeniraj“, da potom u mobilnoj aplikaciji, koju imate instaliranu na svom mobilnom telefonu, skenirate prikazani jednokratni IPS QR kôd na sajtu prodavca i tako izvršite plaćanje.

Povezana vest:  Čuveni američki pantomimičar Bil Bauers na P(h)antomfestu u Vranju

Banca Intesa je posvećena da, kao lider na domaćem tržištu u e-commerce poslovanju, sa preko 90% učešća u trgovini na internet prodajnim mestima u Srbiji, nastavi sa unapređenjem e-commerce usluge. Uvođenje instant plaćanja na prodajnim mestima na kojima je Banca Intesa prihvatilac plaćanja od suštinskog je značaja za dalji razvoj e-commerce usluge u Republici Srbiji. Na ovaj način će korisnici aplikacija mobilnog bankarstva za fizička lica imati mogućnost da kupuju na internetu plaćanjem proizvoda i usluga sa svojih računa bez upotrebe platnih kartica, a trgovci će imati priliku da bezgotovinsko plaćanje omoguće za još veći broj korisnika i na jeftiniji način.

Povezana vest:  NARODNO POZORIŠTE VEČERAS POČINJE SA EMITOVANjEM PREDSTAVA PREKO INTERNETA

I Lagunin sajt nastavlja da uvodi inovacije i uspostavlja trendove u onlajn svetu, što ga čini jednim od najboljih e-commerce sajtova u našoj zemlji. Bio je prvi srpski sajt na kome je izvršena kupovina domaćom platnom karticom Dina, a sada je prvi u našoj zemlji koji je uveo mogućnost onlajn plaćanja skeniranjem QR kôda.

Iskoristite ovu mogućnost, posetite naš sajt www.laguna.rs i uživajte u čitanju!

Povezana vest:  SLUŽBENI GLASNIK POKLONIO 2000 KNjIGA STUDENTSKOM GRADU