Usled velikog broja korisnika koji svojinu TV Pink ilegalno postavljaju na svoje Jutjub kanale i ostale platforme, te ilegalno reemituju sadržaj televizije, doneta je odluka da lica bez prava korišćenja intelektuealne svojine TV Pink budu najstrože sankcionisana. Od početka četvrte sezona rijalitija “Zadruga”, odnosno u prethodnih 20 dana, pojavio se veliki broj piratskih i drugih sadržaja koji su neovlašćeno postavljeni na različite platforme, čime su prekršena autorska prava kompanije “Pink Media Group”.

U proteklom periodu, sva lica koja su neovlašćeno otuđila intelektualnu svojinu TV Pink bila su sankcionisana različitim raspoloživim sredstvima, ali kako to nije donelo rezultate niti gašenje piratskih kanala, vlasnik, osnivač i direktor kompanije “Pink Media Group” Željko Mitrović doneo je odluku da pravdu potraži na višoj instanci – od danas, sva lica koja bez dozvole postavljaju ili reemituju sadržaj TV Pink na svojim platformama biće gonjena pravno.

Povezana vest:  Premijera druge sezone serije "Šaljivdžija" 10. februara na HBO GO-u

Predsednik “Pink Media Group”, Željko Mitrović je potpisao odluku da će krvično goniti sve nelegalne korisnike, korisnike video platformi u vlasništvu “Pink Media Group” koji ilegalno reemituju sadržaj, odnosno “pirate”, kao i sve ostale kršioce autorskih prava, koji bespravno koriste video-snimke rijalitija “Zadruga” i resurse kompanije “Pink Media Group” –  stoji u saopštenju iz kabineta Željka Mitrovića.

Povezana vest:  DISCOVERY NETWORKS INTERNATIONAL PREDSTAVLJA AMBICIOZNU PROGRAMSKU ŠEMU NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU TELEVIZIJE U EDINBURGU

S obzirom na to da ovo predstavlja krivično delo u kome se kao sredstvo za izvršenje javljaju računari, računarske mreže i podaci, u slučaj je od danas uključeno Odeljenje za visokotehnološki kriminal Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ovakvih slučajeva bilo je i u prošlosti – od početka prve sezone rijalitija “Zadruga” 2017. godine, broj ilegalnih korisnika koji reemituju program je rastao iz sezone u sezonu. Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji, Željko Mitrović je svim gledaocima rijalitija omogućio gledanje programa non-stop putem Klik TV platforme ili čak četiri “Zadruga” kanala, međutim, neki korisnici su tu mogućnost zloupotrebili. Kako sva dosadašnja raspoloživa nisu dovela do ukidanja piraterije, Željko Mitrović je odlučio da preduzme oštrije mere.

Povezana vest:  Najveće „filmoljupce" će ovo sigurno zanimati...

Od danas, svako lice koje neovlašćeno koristi video materijal rijalitija “Zadruga”, ilegalno prisvaja intelektualnu svojinu i resurse TV Pink i “Pink Media Group” i na bilo koji način krši autorska prava, biće prijavljeno i biće pokrenut krivični postupak.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images